Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

15 Μάρτη ώρα 11 το πρωί -Γιορτάζουμε το ΚΙΛΕΛΕΡ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
Ν. ΕΒΡΟΥ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ » Γραμματεία Έβρου

ΚΙΛΕΛΕΡ 2009

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου « η Ενότητα » και η Παναγροτική Συσπείρωση απευθύνουν αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας και τους καλούν να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση για την επέτειο του Κιλελέρ που θα γίνει 15 Μαρτίου στο χώρο του μνημείου.
Οι εκδηλώσεις αυτές δεν αποτελούν μόνο φόρο τιμής , αλλά είναι συνέχεια των μαζικών και πετυχημένων αγροτικών κινητοποιήσεων του Γενάρη του 2009, αγώνες που είχαν στόχο την αντιλαϊκή πολιτική της Κοινής Αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) που έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες στην χρεοκοπία.

Είναι πια κατανοητό σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες ότι τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αντιαγροτική πολιτική που σχεδιάζεται στην ΕΕ , με τη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων ( ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ ) και χρόνο με το χρόνο τους οδηγεί στη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα. Αυτή η πολιτική, που υπηρετεί τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, θέλει να διώξει από τα χωράφια τους μικρομεσαίους αγρότες και να παραδώσει τη γη, την παραγωγή ,την μεταποίηση , την εμπορία σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους . Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη το αγροτικό κίνημα , μαζί με την αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων, να διεκδικήσει την ανατροπή αυτής της πολιτικής που είναι η βασική αιτία των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών.

Τα πράγματα γίνονται σήμερα ακόμα πιο δύσκολα από την οικονομική κρίση, που έφτασε και στη χώρα μας και για την οποία ευθύνεται η πλουτοκρατία με την υπερσυσσώρευση κερδών και την υπερπαραγωγή προϊόντων. Στην προσπάθειά τους να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους, μια πρέπει να είναι η απάντηση: ΣΥΜΜΑΧΙΑ των λαϊκών στρωμάτων, των εργατών , των αγροτών των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Πίσω από τα προβλήματα ΚΟΙΝΟΣ είναι ο εχθρός και είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων που πιστά υπηρετούν με τις πολιτικές τους , η ΕΕ και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ » και η Π.Α.ΣΥ καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες, με αφορμή και την επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ, να δώσουν νέα ώθηση στο αγροτικό κίνημα συγκροτώντας παντού Αγροτικούς Συλλόγους, για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη για

• Αναπλήρωση του εισοδήματος που προκάλεσε η κατάρρευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων.
• Θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα
εξασφαλίζουν βιώσιμο αγροτικό εισόδημα. Βαμβάκι 60 λεπτά το κιλό, Σιτάρι
σκληρό 40 λεπτά το κιλό, Καλαμπόκι 27 λεπτά το κιλό, πρόβειο γάλα 1,40


ευρώ το κιλό, γίδινο στα 2/3 της τιμής του πρόβειου, Αγελαδινό 70 λεπτά το
κιλό. Αιγοπρόβειο κρέας 8 ευρώ το κιλό, βοδινό κρέας 6 ευρώ το κιλό.
• Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο , κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, χαμηλότοκα δάνεια, εκτέλεση από το κράτος βασικών αγροτικών έργων υποδομής κ.α
• Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων.
• Πάγωμα δανείων και τόκων για τους αγροτοκτηνοτρόφους για τρία χρόνια, κατάργηση των πανωτοκίων και μείωση των επιτοκίων.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επιχορήγησή του από το κράτος για να καλύπτει το σύνολο των ζημιών που προκαλούνται από φυσικά αίτια τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο. Αποζημίωση των καλλιεργειών για την ξηρασία από τον ΕΛΓΑ.
• Εκδημοκρατισμό και στήριξη των συνεταιρισμών, για να παίζουν ουσιαστικό ρόλοστην μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στη διακίνηση των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων. Σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ στους ιδιώτες.
• Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
• Κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα. Σταμάτημα των αγροτοδικείων και της ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων.


Υ.Γ Η αναχώρηση για την εκδήλωση στο Κιλελέρ
Θα γίνει από την πλατεία της Ορεστιάδας
Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 2 το πρωί