Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΠΑΜΕ Πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας

Π.Α.ΜΕ

Πραξικόπημα της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας
για να υφαρπάξει και πάλι την πλειοψηφία της Διοίκησης

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους της περιοχής μας την απόφασή της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας ( ΔΑΚΕ) να επισπεύσει την πραγματοποίηση του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου κατά τρεις μήνες με στόχο να υφαρπάξει την πλειοψηφία της Διοίκησης.
Με την μεθόδευση αυτή η πλειοψηφία της Διοίκησης επιδιώκει να μην προλάβουν, να γίνουν οι εκλογές σε 4 σωματεία, που όμως αντιπροσωπεύουν το 50% των συνέδρων , να μην εκλεγούν νέοι αντιπρόσωποι και όλα αυτά για να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί. Έτσι το 50% των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν για το προηγούμενο συνέδριο, θα συμμετέχουν και στο νέο… γιατί αυτό τους συμφέρει. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η θητεία των Διοικήσεων και των αντιπροσώπων των παραπάνω σωματείων λήγει υποχρεωτικά τον Απρίλιο, έχουν δηλαδή όλη τη χρονική δυνατότητα να αφήσουν τα σωματεία να κάνουν τις εκλογές τους και μετά να προχωρήσουν σε συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τα σωματεία , τους αντιπροσώπους και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να καταδικάσουν και να μην νομιμοποιήσουν αυτές τις πραξικοματικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.

Το ΠΑΜΕ επιμένει να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, κανονικά με τη λήξη της θητείας της Διοίκησης τον Ιούνιο του 2009, για να δοθεί έτσι η δυνατότητα σε όλα τα Σωματεία να εκλέξουν τους νέους αντιπροσώπους.

Για το ΠΑΜΕ
Καλκανίδης Κώστας
Μέλος της απερχόμενης Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου
Ορεστιάδα 13/3/2009