Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

KKE>>> OXI στην απαξίωση της περιοχής μας

KKE Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την οργή των κατοίκων του Διδυμοτείχου που βλέπουν άλλη μια υπηρεσία να υποβαθμίζεται και τον τόπο μας χρόνο με τον χρόνο να απαξιώνεται.
Τις τελευταίες δεκαετίες βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική , που οδήγησε την περιοχή μας σε πληθυσμιακή και οικονομική κατάρρευση . Κατέστρεψε βασικές αγροτικές καλλιέργειες , κατέστρεψε την κτηνοτροφία και έχει εναποθέσει την ανάπτυξή στην καλή προαίρεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτή η πολιτική είναι η αιτία που ερημώνουν τα χωριά , κλείνουν τα σχολεία, υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες. Αυτήν την πολιτική και όσους τη στηρίζουν, πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, που μας έφερε μπροστά στα σημερινά αδιέξοδα, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ –ΛΑΟΣ) και έχει σαν υπέρτατο στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Όσο λοιπόν θα συνεχίζεται αυτός ο δρόμος ανάπτυξης τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται, οι υπηρεσίες θα υποβαθμίζονται και το μέλλον των εργαζομένων και του τόπου μας προβλέπεται ζοφερό.

Σήμερα εκείνο που προέχει είναι, να συγκεντρωθούν δυνάμεις σε μια μεγάλη Λαϊκή ΣΥΜΜΑΧΙΑ, για να συγκρουστούν μ’ αυτήν την πολιτική, να την ανατρέψουν και να διεκδικήσουν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , όπου το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει την ντόπια παραγωγή.
Όσοι σήμερα επιμένουν να περιορίζουν τους αγώνες στα επι μέρους προβλήματα , στον « κακό ΟΣΕ» που κόβει τα δρομολόγια, στον «κακό ΟΤΕ» που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του, στην «ανάλγητη ΔΕΗ» που προγραμματίζει τις δράσεις της με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στον «κακό προϊστάμενο» που υποβάθμισε ένα σχολείο, θελημένα ή άθελα κρύβουν την κλώσα που γεννά τα προβλήματα, για να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ
18/3/2009 ΚΚΕ