Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
« Η ΕΝΟΤΗΤΑ »


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Άγριο χαράτσι στους αγρότες

Άγριο χαράτσι καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, μαζί με τις δηλώσεις καλλιέργειας που θα υποβάλλουν προς τον Ο.Σ.Δ.Ε , προκειμένου να εισπράξουν τις επιδοτήσεις.

Η αγανάκτηση των αγροτών είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη καθώς βλέπουν να είναι φέτος τα χρήματα που θα πληρώσουν αυξημένα σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 100% . Πολλοί αγρότες καλούνται να πληρώσουν ο καθένας ποσά που φτάνουν τα 300 , 400 ή και περισσότερα ευρώ .

Οι ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ανήκουν αποκλειστικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Διοικήσεις των Ενώσεων , που υλοποιούν αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές της ΕΕ. Την ώρα που οι αγρότες εξ αιτίας της ΚΑΠ περνούν δύσκολες ώρες , έρχονται αυτοί και επιβάλουν πρόσθετα υπέρογκα χαράτσια.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου « η ΕΝΟΤΗΤΑ »

• καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΠΑΣΕΓΕΣ να πάρουν πίσω τις αποφάσεις τους και να απαλλάξουν τους αγρότες από το χαράτσι αυτό.
• Καλεί τους αγρότες να βρίσκονται σε ετοιμότητα . Αν χρειαστεί και καλοκαιριάτικα θα βγούμε με τα τρακτέρ στους δρόμους , για να διεκδικήσουμε την κατάργηση αυτού του χαρατσιού.

Για την Ο.Α.Σ.Ε
Μαργαριτίδης Γιάννης