Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

KKE

9 Μαϊου είναι η μέρα που γιορτάζεται
η αντιφασιστική νίκη των λαών

9 Μαϊου του 1945 η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της . Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα , ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος , που σφραγίστηκε με τη νίκη των λαών κατά του φασιστικού μπλοκ Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους, έλαβε τέλος .
Για να ηττηθεί όμως το τέρας του Φασισμού χρειάστηκαν να πέσουν στα πεδία των μαχών εκατομμύρια αντιφασίστες αγωνιστές. Ενδεικτικά είχαμε 375 χιλιάδες νεκρούς Βρετανούς στρατιώτες, 395 χιλιάδες από τις ΗΠΑ, 22 εκατομμύρια από την Σοβιετική Ένωση. Ο ελληνικός λαός έγραψε τη δική του εποποιία με τους χιλιάδες νεκρούς ,εξορισμένους και βασανισμένους. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που στη χώρα μας πρωτοστάτησε και οργάνωσε τον θρυλικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Χιλιάδες κομμουνιστές μπήκαν μπροστά και μέσα από τις γραμμές του Ε.Α.Μ και του Ε.Λ.Α.Σ σήκωσαν το κύριο βάρος του αντιφασιστικού αγώνα, χωρίς να λυπηθούν ούτε λεπτό τη ζωή τους , το αίμα τους.
Αυτή λοιπόν τη μέρα που οι λαοί την αφιέρωσαν για να τιμούν αυτούς που έδωσαν την ζωή τους … ‘ για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά ’, φαίνεται ότι ενοχλεί το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την καθιέρωση πρόσφατα της 9ης Μαϊου ως « ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ » στην ουσία προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία και να αθωώσει τα εγκλήματα του φασισμού, ιδιαίτερα στα μάτια της νεολαίας.
Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στην προσπάθεια της Ε.Ε να παραχαράξει την ιστορία και σαν ελάχιστο φόρο τιμής, το Σάββατο 9 Μαϊου και ώρα 10.30΄ αντιπροσωπεία της μαζί με αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, θα επισκεφθούν και θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο της θυσίας , το χώρο στον οποίο οι Γερμανοί εκτελούσαν τους έλληνες πατριώτες.
ΚΚΕ