Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Για ποινικοποίηση κινητοποιήσεων μαθητών
και διευθυντών σχολείων στον Βόρειο Έβρο
14/01/10
Προς
Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Αναστατωμένη είναι η Εκπαιδευτική Κοινότητα και ο λαός στο Νομό Έβρου. Αφορμή αποτέλεσε το κάλεσμα σε απολογία μαθητών 8 σχολείων της περιοχής από την Εισαγγελία του Βόρειου Έβρου επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν το περασμένο φθινόπωρο στα σχολεία της περιοχής για την εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης των νέων που αμφισβητούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική, η Εισαγγελία Β. Έβρου ανέθεσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας να πραγματοποιήσει ανακρίσεις μαθητών και καλεί τους διευθυντές των σχολείων να καταδώσουν τους μαθητές τους.
Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος και να τρομοκρατήσει τους μαθητές και το λαό, έτσι ώστε με «σκυμμένο» το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Υπάρχει πλούσια εμπειρία από το παρελθόν, που και πάλι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θεσπίστηκε αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) που σαν αποτέλεσμα είχε να οδηγηθούν σε μαθητοδικεία εκατοντάδες μαθητές που αγωνίζονταν.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός αν θα παρέμβει ώστε άμεσα να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή δίωξη των μαθητών και οι μαζικές ανακρίσεις τους, καθώς επίσης και η πίεση στους εκπαιδευτικούς και στους διευθυντές των σχολείων να καταδώσουν τους μαθητές.
Αν θα προχωρήσει στην κατάργηση της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου;
Οι βουλευτές Ζιώγας Γιάννης
Καλαντίδου Σοφία
Τζέκης Άγγελος