Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους αγώνες των αγροτών & κτηνοτρόφων

Αγρότες – Κτηνοτρόφοι, το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Το «πάγωμα», ή και η πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες περικοπές των επιδοτήσεων και την αλματώδη άνοδο του κόστους παραγωγής, έφεραν νέα δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Αν σ’ όλα αυτά προστεθεί και η γενικότερη ακρίβεια που βαρύνει και την αγροτική οικογένεια, γίνεται φανερό ότι η κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι τραγική.
Και τα χειρότερα έρχονται για τους μικρομεσαίους αγρότες με τα νέα μέτρα «ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ » που αποφάσισαν τα επιτελεία των Βρυξελλών και η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από το 2010 και έχουν σαν βασικό στόχο το διώξιμο από το χωράφι χιλιάδων αγροτών.

Η αιτία για τη βαριά επιδείνωση των αγροτικών προβλημάτων είναι γνωστή. Βρίσκεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που στη χώρα μας υλοποιούν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική της «ελεύθερης αγοράς» και του «ανταγωνισμού» παρέδωσε την αγροτιά στα «νύχια» των καρτέλ, των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν και εκμεταλλεύονται και τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους καταναλωτές.
Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχής και μεσαίας αγροτιάς , για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα προωθεί μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής οικονομίας , που με κεντρικό σχεδιασμό θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της. Με τον παραγωγικό συνεταιρισμό για τους μικρομεσαίους παραγωγούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα λειτουργεί δίπλα στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις.
Αυτήν την προοπτική προβάλλει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρότασής του είναι η ανάδειξη στο τιμόνι της χώρας της Λαϊκής Εξουσίας και η εφαρμογή της Λαϊκής Οικονομίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συνταιριάσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους αγώνες των εργατών, των υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, γιατί κοινός είναι ο εχθρός. Είναι η πολιτική που αυγαταίνει τα πλούτη των κεφαλαιοκρατών. Τα συμφέροντα αυτών υπηρετεί η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.