Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ >> Για τον Κάθετο Άξονα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ

Ηθικός αυτουργός
για τα δεκάδες ατυχήματα, τις ζωές που θρηνήσαμε, στον κάθετο άξονα
είναι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ
Και δεν είναι άμοιρα ευθυνών τα στελέχη τους που στηρίζουν αυτήν την πολιτική

Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το Δήμο Ορεστιάδας , θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του νομού μας , ιδιαίτερα του Βορείου Έβρου, που βλέπουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού σε απαράδεκτη κατάσταση , γεμάτο με θανατηφόρες λακκούβες, που βλέπουν εδώ και 20 χρόνια να κατασκευάζεται με ρυθμούς χελώνας ο κάθετος άξονας Ορμενίου – Ορεστιάδας – Αρδανίου. Είκοσι (20) χρόνια, για ένα δρόμο που δεν ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα, είναι πάρα πολλά. Και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε και το 2011.

Την πρώτη ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την ταλαιπωρία των οδηγών , τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα και τις ζωές που θρηνήσαμε, έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που με την υποχρηματοδότηση του έργου, επιβάλουν τους αργούς ρυθμούς στην κατασκευή του.

Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ( Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ ), που εδώ και 20 χρόνια σιωπούν και αδιαμαρτύρητα αποδέχονται τις τραγικές επιλογές των κυβερνήσεων και της «Εγνατίας ΑΕ» και στο επίπεδο του σχεδιασμού και στο επίπεδο της κατασκευής.

Σήμερα απαιτείται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 ο κάθετος άξονας, για να ξεκινήσουν αμέσως μια σειρά από παρεμβάσεις που θα τον βελτιώσουν, γιατί δυστυχώς ο δρόμος αυτός δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές ( Κορνοφωλιά, Προβατώνα, Λύρα ) , δεν έχει διαχωριστικό προστατευτικό κιγκλίδωμα , σε πολλά σημεία δεν έχει παράπλευρους δρόμους για τα αγροτικά μηχανήματα, δεν κατασκευάστηκαν ανισόπεδοι κόμβοι στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί , υπάρχουν αδικαιολόγητα πολλές στροφές και το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ,
Καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας, να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» που ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν για το νομό μας σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ασφαλή , με υψηλές προδιαγραφές και χωρίς τα χαράτσια των διοδίων.

Τους καλεί ακόμα στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, να στείλουν μήνυμα αγανάκτησης σ’ αυτούς που τους καταδίκασαν τους Εβρίτες να κυκλοφορούν σε ένα άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Να μαυρίσουν τα ψηφοδέλτια που θα σχηματίσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, είτε έχουν το χρίσμα , είτε φορούν το μανδύα του ανεξάρτητου.
Η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ θα διευκολύνει τον αγώνα για ένα να οδικό δίκτυο δημόσιο σύγχρονο, ασφαλή και χωρίς διόδια.
Ορεστιάδα 17/2/2010