Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το πρώην στρατόπεδο Σταθάτου

Η πρόταση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ »
Για το οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου

• Το 2002 που ο Στρατός « απελευθέρωσε » το οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου, έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων, η Ορεστιάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει το χώρο δημιουργώντας έναν πόλο πρασίνου με ένα σύγχρονο πολυθεματικό πάρκο, για αναψυχή , άθληση, ψυχαγωγία, πολιτισμό.

• Αντί αυτού, αν και πέρασαν οκτώ χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου παραμένει σκουπιδότοπος και το χειρότερο, χρόνο με το χρόνο τον καταστρέφουν, σπέρνοντας χωρίς κανένα σχέδιο διάφορα κτίρια
Η διαχείριση του πρώην στρατοπέδου ΣΤΑΘΑΤΟΥ δείχνει χαρακτηριστικά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία η παρούσα αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή, αντιμετωπίζουν το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης. Κυριολεκτικά χωρίς κανένα όραμα και πρόγραμμα,

• Από το 2005 είχαμε καταθέσει την πρόταση να δημιουργηθεί, στο οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου, ένας πόλος πρασίνου με ένα πολυθεματικό πάρκο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Ορεστιάδας.

• Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να γυρίσουν την πλάτη τους σ’ αυτούς που με προχειρότητα χωρίς όραμα και σχέδιο «πληγώνουν» αυτήν την πόλη, χάνοντας τις ευκαιρίες τη μια πίσω από την άλλη.

Να ενισχύσουν τη « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ » για να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε το πρώην στρατόπεδο Σταθάτου να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο πολυθεματικό πάρκο, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων για αναψυχή , αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτιστικές δραστηριότητες και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.
Σεπτέμβριος 2010