Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και τη νομιμοποίησή τους


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΗΣ ΚΝΕ
Τομεακό Συμβούλιο Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά


ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους

Κανένας συμβιβασμός με τη «ναρκοκουλτούρα» και με τα προγράμματα, που, αντί να οδηγούν στην απεξάρτηση και στην πάλη για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, συντηρούν την εξάρτηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, κρατώντας τους στο περιθώριο της ζωής και οδηγώντας τους στο θάνατο.

Χρόνια τώρα ο Πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εξοικειώσουν τη νεολαία τόσο με τα ναρκωτικά, όσο και με έναν τρόπο ζωής που οδηγεί σε αυτά. Τους βολεύει χιλιάδες νέοι, αντί να είναι στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους, να είναι μαστουρωμένοι στο περιθώριο.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την απελευθέρωση και νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι μια ακόμα ενέργεια αντιδραστική, επικίνδυνη και εχθρική προς τη νεολαία, όπως είναι άλλωστε και ολόκληρη η πολιτική της. Επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της και το σύστημα προσπαθούν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, στην αδράνεια και στην καταστροφή. Επιδιώκουν τη γενίκευση της χρήσης των ναρκωτικών, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στην ελεύθερη διάδοσή τους. Οι προτάσεις τους είναι δοκιμασμένες. Αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου και εφαρμόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. Αυτές οι σκοταδιστικές πολιτικές αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών (π.χ. στην Ολλανδία κατά 250%).

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές, αντί να είναι στα θεραπευτικά προγράμματα. Η ίδια η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει συρρικνώσει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Την ίδια στιγμή προωθούν την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία και στις φυλακές, – δηλαδή τη χορήγηση «κρατικής πρέζας», – με στόχο τη «μείωση της βλάβης» (δηλαδή τη διαχείριση του θανάτου)!!!

Την ίδια πολιτική υπηρετούν και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξυπηρετεί τη «νομιμοποίηση» στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας των κοινωνικών αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα αδιέξοδά του. Στοχεύει στο μυαλό και στην ψυχή των νέων κυρίως ανθρώπων: Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι, βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματα στη εργασία, στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο, αλλά έχει «δικαίωμα» να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.



Τα ναρκωτικά δεν είναι «ελεύθερη επιλογή» κανενός, ούτε αρρώστια. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι από τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία. Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους και καλούν τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας. Η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε Δήμους, χωριά και γειτονιές. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και των 5μελών στα σχολεία και στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με «στεγνά» προγράμματα και κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό.

Καλούμε τη νεολαία να πει ΟΧΙ στους ψεύτικους παράδεισους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους.

ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε «σκληρά» και «μαλακά». – ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους.

Να διεκδικήσει ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.



5 – 8 – 2011