Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το τελευταίο "αντίο" στο σ-φο ΤΑΣΟ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗ


Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης έγινε την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 στην Καβάλα η κηδεία του κομμουνιστή Τάσου Ζουρνατζίδη, ο οποίος έχασε προχθές τη μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με τον καρκίνο. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν οι σύντροφοί του, οι φίλοι, οι συγγενείς και πλήθος κόσμου. Επικήδειους εκφώνησαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Δήμος Ζαχαριάδης, γραμματέας της ΝΕ Καβάλας και εκ μέρους της ΚΝΕ το στέλεχός της Τάσος Βουρσαλίδης. Παρέστησαν από την ΚΕ του ΚΚΕ η Σούλα Βλησίδου και ο Δημήτρης Κρεωνάς, καθώς και οι γραμματείς όλων των Νομαρχιακών Οργανώσεων της περιοχής.
«Αγαπημένε μας σύντροφε Τάσο, φεύγεις και μας αφήνεις πλούσια και ανεκτίμητη κληρονομιά. Μας αφήνεις παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής σου, στο δύσκολο αγώνα μας για το σοσιαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας και το όραμα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Θα σε θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες μας», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο Δήμος Ζαχαριάδης. Με μήνυμά της, η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ εκφράζει την οδύνη της και τη θλίψη της για το θάνατο του στελέχους της Τάσου Ζουρνατζίδη.
Ο σ. Τ. Ζουρνατζίδης γεννήθηκε το 1939 στην Καβάλα. Από μικρός εντάχθηκε στο κίνημα. Το 1964 εντάχθηκε στους Λαμπράκηδες και το 1979 έγινε μέλος του ΚΚΕ, τίτλο που τίμησε επάξια μέχρι το τέλος της ζωής του. Διατέλεσε μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και για 8 χρόνια γραμματέας της ΝΕ Καβάλας. Δούλεψε σε πολλές δουλειές για το μεροκάματο και συνταξιοδοτήθηκε από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, όπου διατέλεσε και αντιπρόεδρος του σωματείου.