Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πλήγμα για την περιοχή του Βορείου Έβρου το ξεπούλημα της ΕΒΖ και η καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας


Βαρύτατο πλήγμα για την περιοχή του Βορείου Έβρου η

ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ και η καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας.

 
Η ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ, που η συγκυβέρνησης( Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ), προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, θα έχει τραγικές συνέπειες για τη χώρα μας , την οικονομία του Βορείου Έβρου , τους εργαζόμενους , την τευτλοκαλλιέργεια, γιατί επί της ουσίας σημαίνει:
• Το κλείσιμο των τριών εργοστασίων (Ορεστιάδας , Σερρών, Ημαθίας)

• Ανεργία για τους εργαζόμενους, καθώς και για τους επαγγελματίες που εξαρτούν την επιβίωσή τους από αυτόν τον τομέα.

• Πλήγμα για τους αγρότες με την ολοκληρωτική καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας.

• Απώλεια, της ποσόστωσης των 158.000 τόνων, μαζί φυσικά με τα οικόπεδα, τα εργοστάσια, τις υποδομές κλπ. Το 2006 η χώρα μας είχε το δικαίωμα να παράγει 318.000 τόνους. Μετά το ξεπούλημα η Ελλάδα δε θα δικαιούται στο εξής να παράγει ζάχαρη...

• Την απώλεια των ενισχύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης που προορίζονται για τους τευτλοπαραγωγούς.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πόσο καταστροφική είναι για την γεωργία και την οικονομία της χώρας μας η πολιτική της ΕΕ, της ΚΑΠ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Μπροστά σ΄ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις κανένας στην περιοχή μας δε μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Χρειάζονται άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να ματαιώσουμε το έγκλημα.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες καλούνται να αντιδράσουν άμεσα και να αντισταθούν σε αυτήν την ολέθρια πολιτική. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ δεν πρέπει να προχωρήσει. Πρόκειται για μια βιομηχανία στρατηγικής σημασίας, καθώς σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Είναι μια βιομηχανία παραγωγική, δημιουργική και αν αναπτυχθεί θα μπορέσει να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες και να επεκτείνει και τις εξαγωγές της σε όφελος των εργαζομένων, των αγροτών και συνολικότερα του ελληνικού λαού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι και οι αγρότες πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Χρειάζεται τώρα να συγκροτήσουν τη δικιά τους Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , έξω από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει τη ντόπια παραγωγή.

Υ.Γ

 Τη Δευτέρα 9 Ιούλη στις 9.30΄ το βράδυ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 Την Τρίτη 10 Ιούλη και ώρα 7 το πρωί θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην πύλη του Ζαχαρουργείου Ορεστιάδας και στις 11 θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία ( Ηρακλέους 5 - Ορεστιάδα )