Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΟΧΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΘΕΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΤΑ 20%



ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Μην ανέχεσαι να σε ληστεύουν μέσω των διοδίων.

Να καταργηθούν τώρα όλα!



Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.

Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων.

Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών.

Γη και ύδωρ προσφέρει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγαλοκατασκευαστών και των τραπεζών, και για να συνεχιστούν «ομαλά» τα έργα που προβλέπουν οι ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης» για την κατασκευή των 5 αυτοκινητοδρόμων, για τους οποίους ο λαός ήδη χρυσοπληρώνει και μέσα από τη φορολογία του και με πανάκριβα διόδια για τη χρήση τους.

Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Για να εμποδίσουμε τα άγρια μέτρα που συνεχώς κλιμακώνονται. Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται οργανωμένος εργατικός, λαϊκός αγώνας και συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ.
Η Λαϊκή συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας. Παλεύουμε για να καταργηθούν όλα τα διόδια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 12.7.2012