Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η συγκυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) κλείνουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Ορεστιάδα και Σουφλί




Γραμματεία Β. Έβρου



Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ) ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ

ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Β. Έβρου, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής μας καθώς βλέπουν με την υποβάθμιση ( στην ουσία κατάργηση) των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Ορεστιάδας & Σουφλίου να υποβαθμίζονται ακόμα παραπέρα οι προσφερόμενες από το ΙΚΑ υπηρεσίες . Με το νέο οργανόγραμμα θα αναγκάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του κεντρικού και βόρειου Έβρου να μετακινούνται 70 & 80 χιλιόμετρα πολλές φορές με αντίξοες καιρικές συνθήκες και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.
Η Συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ , πολιτική που έχει σαν στόχο από τη μια να φορτώσουν τις ζημιές από την καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους και από την άλλη σφαγιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους ανταγωνιστικότητας διασφαλίζοντας έτσι την κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων. Το κλείσιμο και η υποβάθμιση υπηρεσιών αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η απόφαση να υποβαθμίσουν το ΙΚΑ Ορεστιάδας & Σουφλίου έρχεται να προστεθεί στο κλείσιμο των σιδηροδρομικών σταθμών, στην κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ, στο κλείσιμο των γραφείων εκπαίδευσης, των ταπητουργείων της παράδοσης , την υποβάθμιση πολλών υπηρεσιών, το κλείσιμο σχολείων, το ξεπούλημα της ΑΤΕ και ΕΒΖ, μια πολιτική που απαξιώνει και ερημώνει την περιοχή μας.
Κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να ξεγελάσουν τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών και στελεχών των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Ορκίζονται καθημερινά στο δόγμα « Με κάθε θυσία παραμονή στην ΕΕ» και γενικότερα στην πολιτική της και από την άλλη ψευτοδιαμαρτύρονται για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Τέρμα πια οι αυταπάτες. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει από «μερεμέτια», πρέπει να ανατραπεί, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού.
Χρειάζεται ΤΩΡΑ, εργατοϋπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, να συγκροτήσουν τη δικιά τους ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στον αγώνα για ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , έξω από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει τη ντόπια παραγωγή.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 11

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Υ.Γ Την Δευτέρα 24 Σεπτ. αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα περιοδέψει στα γραφεία του ΙΚΑ
Σουφλίου ώρα 10 πμ

Ορεστιάδας ώρα 11.30΄

και θα καλέσει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ της 26ης Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση που θα γίνει ώρα 11 μπροστά στην ΑΤΕ Ορεστιάδας

24/9/2012