Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Έβρου κλαψουρίζει για τα μέτρα αρνείται όμως να ψηφίσει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  Ν. ΕΒΡΟΥ
Ελ. Φιλιππίδη 27 Αλεξ/πολη – τηλ. 6937401649


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Έβρου κατέθεσαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 5.9.2012 πρόταση για να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. του ΕΚΕ για απεργιακή κινητοποίηση. Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αρνήθηκε να πάρει απόφαση για γενική απεργία αναμένοντας τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ.

Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι παρά τις όποιες αγωνιστικές κορόνες, ο ρόλος τους όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι να οργανώνουν αγώνες και συγκρούονται με τις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά να απαξιώνουν τους αγώνες των εργαζομένων και να παζαρεύουν όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία, τους εργαζόμενους να κάνουν τη Γενική Απεργία υπόθεση δική τους. Να παρθούν αποφάσεις μέσα από Γενικές συνελεύσεις, να αναπτύξουν πλούσια δράση μέσα στους χώρους δουλειάς για να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα, να μην αφήσουμε μια χούφτα μονοπώλια να χαντακώσουν τη ζωή μας και να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομιλών.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ δεν νομιμοποιείται και τυπικά και ουσιαστικά να συμμετέχει σε αυτόν τον διάλογο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν το Δ.Σ. του εργατικού κέντρου Έβρου να πάρει απόφαση για απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση σε συντονισμό με αλλά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες και να καλέσει την ΓΣΕΕ να κηρύξει πανελλαδική απεργία. .
Αλεξανδρούπολη 5/9/2012