Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στα ταχυδρομικά καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Καστανιές, Βύσσα, Διδ-χο και Ορ-δα


 

   
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ   ΣΕ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΑ

 … ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

  
Η υποβάθμιση της περιοχής του Βορείου Έβρου με το κλείσιμο και των ταχυδρομικών καταστημάτων Καστανεών  και Βύσσας συνεχίζεται.

Οι  αποφάσεις των ΕΛΤΑ να βάλουν λουκέτο   σε 80 υποκαταστήματα  της υπαίθρου,  όπως και οι πρόσφατες εξαγγελίες για προσλήψεις συμβασιούχων,  βρίσκονται στο δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους  και είναι γνήσια τέκνα της πολιτικής της ΕΕ για την "απελευθέρωση" των ταχυδρομείων, της λειτουργίας τους με γνώμονα το κέρδος, που οδηγεί σε δραστική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας για τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε απολύσεις, σε εγκατάλειψη περιοχών που κρίνονται ως μη κερδοφόρες.

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές γίνονται ενώ στον ορίζοντα βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησής τους μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για να καταστούν τα ΕΛΤΑ ακόμα πιο "θελκτικά" στους μελλοντικούς αγοραστές.

Με εφαλτήριο την πάλη για την απόκρουση νέων μέτρων που αποκλείουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, των απολύσεων, της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ και της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς, που είναι και η αιτία τους, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Υ.Γ  Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από την Τομεακή Οργάνωση Έβρου θα επισκεφθεί τα καταστήματα του ΕΛΤΑ  στο Διδ/χο,  Ορεστιάδα, Καστανιές και Βύσσα.                                                 29/ Ιουλίου 2013