Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο αγώνας των κατοίκων της Αγριάνης έφερε αποτέλεσμα - Επανασυνδέθηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα όλα τα σπίτια


  Γραμματεία Έβρου

 

 
 
 
 
Δελτίο Τύπου

Οι αγώνες των κατοίκων της Αγριάνης – Σουφλίου  έφεραν αποτέλεσμα.

Ύστερα από δυναμική παρέμβαση των κατοίκων της Αγριάνης – Σουφλίου  στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη  με τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ  κατάφεραν να πετύχουν την άμεση επανασύνδεση  παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα σπίτια του χωριού. Ακόμα να πραγματοποιήσουν νέο διακανονισμό των οφειλών τους με βάση τις νέες ρυθμίσεις για τις ευπαθείς ομάδες ( ανέργων, πολυτέκνων κλπ)

 Και η περίπτωση της Αγριάνης  δείχνει τον ένα και μοναδικό δρόμο που έχουν οι εργαζόμενοι μπροστά τους για να αντιμετωπίσουν την ανάλγητη πολιτική της ΕΕ – κυβέρνησης :  ΜΑΖΙΚΟΣ  ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  

Όμως η περίπτωση της Αγριάνης δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός.   Αντίθετα καθώς  όλο και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τα φοροχαράτσια τους  η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος παίρνει μορφή χιονοστιβάδας .

ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ 600 ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι   οργανωμένα και δυναμικά πρέπει να διεκδικήσουν

ü Να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα λαϊκό σπίτι, που αδυνατεί λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης να πληρώσει ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα.

ü Να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ειδικά υπέρ των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων.

ü  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

9 Ιουλίου 2013