Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ - Τρίτη 10 Σεπτ. ώρα 7μμ - Όλοι στη συγκέντρωση μπροστά στην πλατεία Ορεστιάδας


 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το νομοσχέδιο για την παιδεία που ψηφίζουν την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη να μείνει στα «χαρτιά».

Όλοι στους δρόμους   

>>> Όλοι στη συγκέντρωση μπροστά

στην πλατεία Ορεστιάδας Τρίτη 10 Σεπτ. ώρα 7 μμ <<<


Εργαζόμενοι , απολυμένοι , υποψήφιοι απολυμένοι

Τούτες τις ώρες δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε  ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ   την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη  ψηφίζει το Νομοσχέδιο για την παιδεία.  

Όλοι στους δρόμους. Και αυτός ο νόμος με τον αγώνα μας πρέπει να μείνει στα «χαρτιά»

Με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς, μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς - ΟΧΙ στους Νέους Ταξικούς φραγμούς.  Απαιτούμε:

·                       Ν' αποσυρθεί το νομοσχέδιο που σφαγιάζει τη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών μας, που τα πετά έξω από το Λύκειο. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Όχι στο σχολείο της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Ένα σχολείο υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, ενιαίο, 12χρονο, που θα τα μορφώνει και δεν θα τα εξοντώνει. Δίχρονες Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές μετά το 12χρονο σχολείο.  

·                       Οι εξετάσεις να έχουν μόνο ενδοσχολικό, προαγωγικό χαρακτήρα. Όχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις σε Λύκειο και ΕΠΑΛ. Πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους και όχι των πανεπιστημίων. 

·                       Να καταργηθεί το νομοσχέδιο της σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων, να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.  Διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.

·                       Κατάργηση του έτους μαθητείας. Πρακτική άσκηση οργανικά ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών και το επάγγελμα

·                       Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.

·                       Ούτε ένα παιδί χωρίς εμβολιασμό και χωρίς κάρτα υγείας.  . Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλα τα παιδιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:  Να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών.

 Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους!

Καμία απόλυση  - καμιά διαθεσιμότητα.

 
Πανεργατικό Aγωνιστικό Μέτωπο  Εκπ-κών

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ,  Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας

Ορεστιάδα 6/ 9/ 2013