Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

 
 
 
 
 
Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Συρίας

Με κείμενό τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επίθεση από τους Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές, όπου συνδράμει και η ελληνική κυβέρνηση

 
 

 Επιστολή στρατευμένων από μονάδα του Εβρου.

 «Είμαστε στρατιώτες που υπηρετούμε στο 21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού στην Πλάτη του Εβρου. Με την επιστολή μας αυτή δηλώνουμε την ανησυχία και την κατηγορηματική μας αντίθεση στη στρατιωτική επέμβαση που ετοιμάζουν από στιγμή σε στιγμή στη Συρία.
Χρόνια τώρα, έχουμε δει πολλές τέτοιες επεμβάσεις από τους ιμπεριαλιστές δήθεν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς αμάχους, γυναίκες, παιδιά, καταστροφές κ.τ.λ. Από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Λιβύη ίδιο ήταν το παραμύθι, ίδιοι και οι στόχοι. Ολα γίνονται για τον έλεγχο από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους, περιοχών με σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, εμπορικών και ενεργειακών δρόμων. Μπροστά στο κέρδος σαρώνουν τα πάντα και δεν υπολογίζουν τίποτα.
Γνωρίζουμε ότι ο λαός μας μόνο δεινά μπορεί να περιμένει από τη συμμετοχή της χώρας μας στην επέμβαση αυτή, όπως και με τις παλιότερες.
Εμείς, στρατιώτες, παιδιά του ελληνικού λαού, ενώνουμε τη φωνή μας με το λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε:
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας και του στρατού μας στη νέα επέμβαση.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας».