Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για την επέτειο της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


      


ΠΑΜΕ: Γραμματεία Βορείου Έβρου

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 41Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ  τιμά την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου 41 χρόνια μετά,  με τη συμμετοχή της  στην συγκέντρωση που πραγματοποιεί  η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας

 

τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη και ώρα 11.30 π.μ.

μπροστά στο ηρώο της Ορεστιάδας.

Τιμή για τον ηρωικό ξεσηκωμό και τους νεκρούς της φασιστικής, αμερικαΝΑΤΟϊκής, απριλιανής δικτατορίας είναι να δυναμώσουμε τους σύγχρονους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, έχουν σήμερα επικαιρότητα ώστε ο λαός να διεκδικήσει το δίκιο του με το κεφάλι ψηλά. 

Το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα μονό δυστυχία και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει. Η ανάκαμψη του βασίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια του λαού, σε πολυμέτωπη επίθεση σε όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες, πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να απαντήσουμε οργανωμένα και δυναμικά στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.

Τώρα πρέπει να μπει φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα: στην απελευθέρωση των απολύσεων, την αξιολόγηση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τους νόμους για την κοινωνική ασφάλιση, την επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.

Εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοπασχολουμενοι, γυναίκες και νεολαία ενιαία και ενωτικά να  παλέψουμε για μια κοινωνία που δεν θα κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Καμιά εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος.  Να παλέψουμε για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι αφέντης στον πλούτο που παράγει. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Να αντιληφθούμε τη δύναμη μας. Δεν είναι ανίκητοι! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Μαζικοποιούμε τα σωματεία, δυναμώνουμε τους αγώνες. 

Καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  τους μαζικούς φορείς, όλο το λαό της περιοχής μας, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, ώστε να φωνάξουμε και να παλέψουμε κόντρα στη σημερινή διδακτορία των μονοπωλίων.
Ορεστιάδα 14/11/2014