Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΟΑΣΕ - " Μαύρα" Χριστούγεννα για τους αγρότες


 
 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΈΒΡΟΥ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δύσκολες  γιορτές για αγρότες και κτηνοτρόφους

«Μαύρα» Χριστούγεννα θα κάνουν φέτος οι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου    καθώς  άλλοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ έχουν παραδώσει την παραγωγή τους σε εμπόρους και βιομηχανίες (π.χ τευτλοπαραγωγοί) ,  άλλοι δεν συγκόμισαν τις παραγωγές τους  λόγω καιρικών συνθηκών (π.χ βαμβάκια, καλαμπόκια) και άλλοι  με ανυπολόγιστες τις ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ακόμα οι αγρότες δεν έχουν εισπράξει

ü  την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2013,

ü  την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα

ü  και τις εξισωτικές αποζημιώσεις,  εξαιτίας του σχεδίου δράσης που αποχαρακτηρίζει 11 εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι έχουν παραδώσει εδώ και τρεις μήνες την παραγωγή τους στο μοναδικό εργοστάσιο  που έχει απομείνει, στο Πλατύ Ημαθίας και είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις  αφού πρώτα με την πολιτική τους απαξίωσαν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πούλησαν την ποσόστωση και έκλεισαν τα τέσσερα  από τα πέντε εργοστάσια,  τώρα αφήνουν απλήρωτους τους εναπομείναντες παραγωγούς, σε ένα προϊόν που πλέον η χώρα μας είναι ελλειμματική.

Η  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Ζητάει άμεσα να εξοφληθούν οι απλήρωτες παραγωγές, να επισπευτούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις  και  να ξοφλήσει η κυβέρνηση τα χρεωστούμενα προς τους αγρότες ( επιστροφή ΦΠΑ, επιστροφή φόρου στα καύσιμα κλπ).

 Καλεί τέλος τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας  να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία , να  συμμετέχουν  μαζικά στους αγώνες που έρχονται για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Μπροστά τους βρίσκεται η νέα ΚΑΠ που μειώνει δραστικά τις επιδοτήσεις και φέρνει νέες δυσκολίες στους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ διευκολύνει τα μεγάλα τραστ να βάλουν στο χέρι τους το χρυσοφόρο κύκλωμα της  κάλυψης των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

 

Δεκέμβριος 2014