Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Βυζαντινό μουσείο Διδ-χου ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣχόλιο  της  Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ για το άνοιγμα του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου

Άνοιξε… και δεν πρέπει να κλείσει. 

Ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση άνοιξε επιτέλους  τις  πύλες του στο κοινό το βυζαντινό μουσείο Διδυμοτείχου,   όμως εξ αιτίας της έλλειψης μόνιμου και  εξειδικευμένου προσωπικού  ο κίνδυνος να ξανακλείσει είναι ορατός.
Σήμερα  στο Διδυμότειχο υπηρετεί μόνο μία αρχαιοφύλακας, η οποία έχει την ευθύνη για τις αυτοψίες και την παρακολούθηση εργασιών σε όλο το βόρειο Έβρο  και 4 φύλακες με σύμβαση 7/μηνης διάρκειας η οποία και λήγει  στις αρχές  Δεκέμβρη.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτηματικά…  και μετά τι γίνεται;
Καλούμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άμεσα να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου  μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων,  έτσι ώστε  να διασφαλιστεί   η ομαλή λειτουργία του βυζαντινού  Μουσείου Διδυμοτείχου.
Η λειτουργία του βυζαντινού μουσείου είναι για το Διδυμότειχο και την ευρύτερη περιοχή του βορείου Έβρου  σημαντική υπόθεση…. και δεν προσφέρεται για μικροπολιτικάντικα παιχνίδια.

14/9/2016