Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου της Βύσσας


ΕΡΩΤΗΣΗ   7/9/2016

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Ανολοκλήρωτη παραμένει η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας στην Π.Ε. Έβρου.

Γι’ ακόμα μια χρονιά, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας στην Π.Ε. Έβρου, θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής στα πλακάκια των διαδρόμων του σχολείου τους, ενώ δεν θα έχουν ένα χώρο για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων, καθώς η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παραμένει ανολοκλήρωτη.
Έχουν περάσει έξι χρόνια από την θεμελίωση της αίθουσας, το 2010 και μέχρι και σήμερα το έργο παραμένει μισοτελειωμένο. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, αλλά και σύμφωνα με την διοίκηση του Δήμου, σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει το Κόμμα μας (αρ. πρωτ. 2366/09.09.2014), η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης του.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολύχρονης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του έργου, τα επωμίζονται οι ίδιοι οι μαθητές, των οποίων οι γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι, είναι αγανακτισμένοι.
Από όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση έχει η απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε παραλάβει την αίθουσα γιαπί και έτσι την παρέδωσε, αλλά και η σημερινή δημοτική αρχή, που ούτε και αυτή δεν διεκδίκησε του απαραίτητους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ευθύνες όμως έχουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Παιδείας, οξύνουν το στεγαστικό σχολικό πρόβλημα.
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση και παράδοση για χρήση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας, της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
Οι βουλευτές:
 Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής