Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Να χτυπήσει το κουδούνι και στο ΚΥΤ Φυλακίου



Δελτίο Τύπου  9/9/2018
Να χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου και στο ΚΥΤ Φυλακίου
Σε λίγες μέρες αρχίζει  η νέα σχολική χρονιά,   το κουδούνι του σχολείου  θα χτυπήσει  για χιλιάδες μαθητές,  που θα ανταμώσουν  και πάλι με τους  συμμαθητές  τους στις αυλές των σχολείων.
Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν τα 95 παιδιά  των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών , που βρίσκονται έγκλειστα   στο ΚΥΤ Φυλακίου και αρκετά από αυτά έχουν χάσει τους γονείς τους και είναι ασυνόδευτα.  Πιο συγκεκριμένα σήμερα βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίου,  38 αγόρια και 37 κορίτσια  κάτω των 12 ετών και 15 αγόρια και 3 κορίτσια κάτω των 18 ετών.
Το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ  καλούν τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, τους μαθητές, τους γονείς, τους πολιτιστικούς Συλλόγους, όλους τους εργαζόμενους,  να βοηθήσουν προσφέροντας την απαραίτητη γραφική ύλη για  να λειτουργήσει το σχολείο και στο ΚΥΤ φυλακίου.   
Ύστερα από συνεννόηση  με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο ΚΥΤ  Φυλακίου  τα παιδιά χρειάζονται:  
(Μαρκαδόρους, τσάντες, κασετίνες, μολυβοθήκες, χαρτόνια κάνσον, χαρτί γκοφρέ, πηλό, πλαστελίνη, κόλλες στικ , τετράδια, μολύβια,  στυλό,  σβήστρες ,ξύστρες,  μπλοκ ζωγραφικής, χαρτί Α4 .
Υ.Γ Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνεται τις απογευματινές ώρες ( 18.00΄ με 21.00΄ την Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη 11,12,13, Σεπτέμβρη )  στην πλατεία Ορεστιάδας, και κάθε μέρα  τις πρωινές ώρες στα γραφεία του ΠΑΜΕ ( Ηρακλέους 5 Ορεστιάδα)
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :  Ζαλουφλής Κώστας  6794228558
Συγκούνας Απόστολος  6940973092