Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Οι αγρότες στη ΔΕΘ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ    
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ
ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ,
η  φετινή  καλλιεργητική χρονιά που φτάνει προς το τέλος της, είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων. Από τη μια η αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και της Κυβέρνησης, με το μεγάλο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές  των προϊόντων μας, την απληρωσιά,  τα διάφορα χαράτσια   (ΕΜΦΙΑ κλπ ) , τη  φοροληστεία    και από την άλλη  ο ανταγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει τις  ζημιές που προκλήθηκαν  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις διάφορες  ασθένειες,  όπως αυτή με το πράσινο σκουλήκι,    έχουν φέρει τους μικρομεσαίους αγρότες  της περιοχής μας σε απόγνωση.
Ακόμα η πολιτική απαξίωσης της τευτλοκαλλιέργειας,   που ακολούθησαν διαχρονικά οι  κυβερνήσεις,  οδήγησαν στην εγκατάλειψή  της  από τους αγρότες    και όλα δείχνουν ότι  το ζαχαρουργείο της Ορεστιάδας ύστερα από 43 χρόνια λειτουργίας θα βάλει λουκέτο.
Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,   μπροστά σ’ αυτήν τη  δραματική κατάσταση,  ο δρόμος  που μας απομένει,  είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης.  Να ανταποκριθούμε μαζικά στο κάλεσμα της  Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων  και να συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο  που θα γίνει στη ΔΕΘ  το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη και ώρα 6μμ  στην πλατεία Αριστοτέλους  
Διεκδικούμε μεταξύ άλλων:  
ü Να προχωρήσουν άμεσα οι  εκτιμήσεις για τις  ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ασθένειες.  Να αποζημιωθούν οι αγρότες,  δίκαια και έγκαιρα για το 100% των ζημιών.   
ü  ΕΛΓΑ: κρατικό φορέα  με επαρκή κρατική χρηματοδότηση,  που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις  ζημιές,   από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο,  χωρίς καθυστερήσεις.
ü Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
ü  Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.
ü Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
ü Μέτρα  για τη μείωση του κόστους παραγωγής.   Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
ü Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Σεπτέμβρης 2018