Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΟΛΜΕ - Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ





Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Κυριάκο Ιωαννίδη,μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας, και τον Αλέκο Αρβανιτίδη, μέλος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ, συναντήθηκε με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης(ΟΛΜΕ).
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πρώτο ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της ΟΛΜΕ, με αντιπροσωπεία, σε επίπεδο αρχηγού Κόμματος.
Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, τα πολύ χαμηλά ποσά των δαπανών, που δίνονται από την κυβέρνηση για την Παιδεία, η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, οι μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών καθ’ όλη τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, κ.ά.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε τα αιτήματα πάλης που καταθέτει σήμερα στο κίνημα το ΚΚΕ, για την άμεση στήριξη των σχολείων, για άμεσους μόνιμους διορισμούς δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που είναι αναγκαίοι σήμερα, για γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας. Δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Τέλος, αναπτύχθηκε προβληματισμός για την προσπάθεια παρέμβασης φασιστικών ομάδων και αντιλήψεων στα σχολεία. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε τη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ που στηρίζουν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, ενώ ανέδειξε την ανάγκη το κίνημα να αντιταχθεί στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, συνολικότερα να πει «Έξω το ΝΑΤΟ απ’ τα Βαλκάνια», «Έξω οι φασίστες απ΄ τα σχολεία». Σε αυτή την υπόθεση είναι καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών που μπορούν να διαμορφώσουν συνειδήσεις, να βοηθήσουν τη νεολαία να βλέπει τα αίτια των εξελίξεων.