Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ χειροβομβίδα κρότου - λάμψης η πρόταση για την ίδρυση φυλακών στη Ορεστιάδα

Δημοτική Κίνηση
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Χειροβομβίδα … κρότου – λάμψης
η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου για ίδρυση φυλακών στην Ορεστιάδα

Χειροβομβίδα « κρότου λάμψης », για να σηκώσει «ντόρο» και τίποτα παραπάνω, είναι η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου, που με στομφώδη τρόπο παρουσιάστηκε, με καθυστέρηση 8 μηνών, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας. Για να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους, την έντυσαν με περιτύλιγμα ελκυστικό , «ανάπτυξη» , «θέσεις εργασίας» , «αύξηση του τζίρου στην αγορά» κλπ , μάλιστα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ξεπερνώντας κάθε όριο εξομοίωσε τις φυλακές με το εργοστάσιο ζάχαρης, όταν ήταν στις « δόξες » του.
Κανένα σωφρονιστικό ίδρυμα δεν πρόκειται να φέρει την ανάπτυξη. Η οικονομική και πληθυσμιακή κατάρρευση της περιοχής μας, δεν οφείλεται σε έλλειψη διαφόρων « ιδρυμάτων», αλλά είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που σχεδιάζονται στην ΕΕ και στη χώρα μας εφαρμόζουν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πολιτικές αυτές έχουν σαν βασικό στόχο, όχι να αναπτύξουν τις δυνατότητες της χώρας μας, όχι να υπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού μας, αλλά να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του ευρωπαϊκού και όχι μόνο, κεφαλαίου.
Όσο λοιπόν θα εξακολουθήσει η οικονομία μας να είναι υπόθεση « της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και να «παίζει» στο ρίγκ της «ελεύθερης αγοράς» και του « ελεύθερου ανταγωνισμού » , όπου συγκρούονται τα μεγάλα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών , η κατρακύλα του τόπου μας θα συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν το λογαριασμό .

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη , οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα, να συγκροτήσουν μια μεγάλη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και να διεκδικήσουν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπου το κράτος θα έχει τη δυνατότητα, να σχεδιάζει , να παίρνει πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να προστατεύει την παραγωγή, να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που έχει κάθε περιοχή, και πάντα προς όφελος του λαού μας.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια οφείλει να συνδράμει το λαό μας η Αυτοδιοίκηση. Όλα τ’ άλλα είναι χειροβομβίδες κρότου – λάμψης

Για τη Δημοτική κίνηση
« ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ »
Σταμάτης Γκατζίδης