Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

H "κρίση" φέρνει τις απολύσεις και στους εργαζόμενους του Β. Έβρου

Π.Α.ΜΕ
Η κρίση φέρνει απολύσεις και στο Β. Έβρο

Με αφορμή την αναφορά κεντρικού Αθηναϊκού τηλεοπτικού Σταθμού και του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας για τις απολύσεις και την ανεργία στην περιοχή μας, η τοπική Γραμματεία του Β. Έβρου του ΠΑΜΕ επισημαίνει τα παρακάτω:

Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και η καπιταλιστική κρίση που μας προέκυψε, χτυπάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα και τους εργαζόμενους του βορείου Έβρου:
• Οι απολύσεις και στην περιοχή μας, πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες και γίνονται πια ο καθημερινός εφιάλτης των εργαζομένων. Πρόσφατα το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου απολύθηκαν 4 εργαζόμενες από το πολυκατάστημα Alex- pak ( Ορεστιάδας), με την δικαιολογία « έχουμε κρίση ». Όσοι λοιπόν δεν βλέπουν απολύσεις , εσκεμμένα ή όχι , εθελοτυφλούν.
• Ακόμα οι ευέλικτες μορφές εργασίας, που είναι κατεύθυνση της ΕΕ, όπως τα προγράμματα stage, τα 4/ωρα , οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι εποχικοί κλπ , με μισό μισθό , μισή ζωή και χωρίς κανένα μέλλον, ταλαιπωρούν και τους εργαζόμενους της περιοχής μας.
• Η ανασφάλιστη εργασία , που είναι βραδυφλεγής βόμβα στα Ταμεία και το μέλλον των συντάξεων , « βγάζει μάτια» και στην περιοχή μας.
• Ήδη σε βιοτεχνίες της περιοχής μας άρχισε και εφαρμόζεται η εβδομάδα εργασίας των τριών ημερών και καλούνται οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν την επιβίωσή τους και της οικογένειάς τους, με 3 μεροκάματα την εβδομάδα.
• Πολλοί εργοδότες αξιοποιούν την τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας και παραβιάζουν μια σειρά από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παραβιάζουν το ωράριο, καθυστερούν την πληρωμή των εργαζομένων για πολλούς μήνες , παραβιάζουν το δικαίωμα των αδειών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, να μην αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτήν την κατάσταση. Να γυρίσουν την πλάτη τους στους πλασιέ αυτής της



πολιτικής, να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και με το κεφάλι ψηλά να βγούν στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν:
να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση .
Να διεκδικήσουν μέτρα
 για την προστασία των ανέργων,
 για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος,
 για την προστασία των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών

Την Τρίτη 17 Μάρτη
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΜΕ
Ορεστιάδα 12/3/20