Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΟΑΣΕ>>> Συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Με αφορμή την απόφαση της Vivartia AE να διακόψει τη συγκέντρωση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου η «ΕΝΟΤΗΤΑ» επισημαίνει τα παρακάτω:
Είμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων του νομού μας, που καλούνται αυτοί να πληρώσουν ακριβά τους ανταγωνισμούς και διαγκωνισμούς των διαφόρων καρτέλ γάλακτος στη ζούγκλα της «ελεύθερης αγοράς».
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε περίτρανα ότι το τοπίο της -ελεύθερης αγοράς- και του -ελεύθερου ανταγωνισμού- , που διαμόρφωσαν η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είναι κυριολεκτικά ναρκοπέδιο για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους.
Επειδή η απόφαση αυτή της Vivartian AE μπορεί να είναι η χαριστική βολή για πολλούς κτηνοτρόφους και την κτηνοτροφία της περιοχής μας, καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα, για να τους προστατέψει από την καταστροφή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους κτηνοτρόφους: να συμπαραταχθούν με τους μικρομεσαίους αγρότες και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί :

• Εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας, για να μην είμαστε « παιχνιδάκια» στα χέρια της κάθε Vivartia.
• Προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές.
• Τιμές που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος , 1,40 ευρώ το κιλό στο πρόβειο γάλα, 90 λεπτά στο γίδινο, 70 λεπτά στο αγελαδινό, 8 ευρώ στο κιλό για το αιγοπρόβειο κρέας και 6 ευρώ το κιλό για το βοδινό.
• Την ανατροπή στην Κοινής Αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) που μας έχει παραδώσει όλους μαζί, κυριολεκτικά με χειροπέδες , στα μονοπώλια και τα διάφορα καρτέλ.
• Τέλος να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την αγροτική οικονομία, που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας μας , θα εξασφαλίζει στο λαό μας φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα και στους αγρότες και κτηνοτρόφους αξιοπρεπή διαβίωση


Ορεστιάδα 16 Μαρτίου 2009