Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

KKE
Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου


Άλλη μια χρονιά δύσκολη για τους αγρότες

Οι χαμηλές τιμές στα τα σιτηρά, σπαράγγια, σκόρδα
καταστροφή για τους αγρότες και την περιοχή μας


Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά περιμένει τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας . Τα γνωστά «καρτέλ» προσπαθούν να αρπάξουν στο « τζάμπα» τα σιτηρά και άλλα προϊόντα . Το πλήγμα για τους αγρότες αλλά και για την οικονομία της περιοχής μας είναι πολύ οδυνηρό. Οι αγρότες απειλούνται με χρεοκοπία και η οικονομία της περιοχής θα στερηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, που τόσο ανάγκη τα έχει.

Την δυνατότητα στους εμποροβιομήχανους να κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών, τους την παρέχει η πολιτική της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που:

1) Κατάργησαν την «προστατευτική» τιμή παρέμβασης για τα δημητριακά και τ’ άλλα προϊόντα, αφήνοντας έτσι μεγάλα περιθώρια για κερδοσκοπία.

2) Επιτρέπουν τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές από άλλες χώρες και το όπλο αυτό αξιοποιούν οι εμποροβιομήχανοι για να ασκήσουν τους γνωστούς εκβιασμούς καθηλώνοντας έτσι τις τιμές ακόμα και κάτω από το κόστος.

Γι’ αυτές τις εξελίξεις μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού . Το ΠΑΣΟΚ που συνυπέγραψε τη αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2003 και η κυβέρνηση της Ν.Δ που την εφαρμόζει.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ
στηρίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών, γιατί θεωρεί πέρα για πέρα δίκαια τα αιτήματα τους για:

 Αναπλήρωση των απωλειών του αγροτικού εισοδήματος.
 Καθιέρωση εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα.
 Μέτρα για την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις
αθρόες εισαγωγές.
 Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
 Διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων
.




Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, από τον οποίο κερδισμένοι θα είναι οι παραγωγοί αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, τα λαϊκά στρώματα και η χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης του ΚΚΕ είναι:

 Η ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας μας, χωρίς περιορισμούς. Ανάπτυξη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα σέβεται το περιβάλλον.
 Η ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας από το κράτος, με την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής και τη δημιουργία κρατικών βιομηχανιών μεταποίησης και παραγωγής αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων.
 Η ανάδειξη των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης.
 Η πλήρη ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής από αποκλειστικά δημόσιο φορέα και αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου.

Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς για να είναι αποτελεσματικοί χρειάζεται να δυναμώσουν και να συντονιστούν με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας μεγάλης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που θα αγωνίζεται για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε βάρος των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και υπέρ του ΚΚΕ . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, που θα προωθήσει την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού.

Ιούλιος 2009
Κ.Κ.Ε