Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΚΚΕ
Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου

Να σταματήσει η βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚKE καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, που το τελευταίο καιρό με ιδιαίτερη αγριότητα συμπεριφέρεται απέναντι σε ανήμπορους μετανάστες , που το μόνο τους αδίκημα είναι ότι, κυνηγημένοι από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους και τα αυταρχικά καθεστώτα, αναζητούν «στον ήλιο μοίρα» για τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους.

Τις τελευταίες μέρες με άκρα μυστικότητα μεταφέρονται στο Κέντρο φύλαξης του Φυλακίου δεκάδες μετανάστες που συλλαμβάνονται ύστερα από επιχειρήσεις «σκούπας» στα νησιά και στις μεγάλες πόλεις . Ο στόχος τους είναι φανερός, θέλουν το Κέντρο στο Φυλάκιο να λειτουργεί σαν τον τελευταίο σταθμό επαναπροώθησης των μεταναστών στην Τουρκία


Η Ν.Ε Έβρου του ΚKE, εκφράζει ακόμα την αντίθεσή της στη δημιουργία και τη λειτουργία στρατοπέδων φύλαξης μεταναστών στο νομό μας και σ’ ολόκληρη τη χώρα , γιατί αποδείχτηκε ότι τα κέντρα αυτά στην ουσία λειτουργούν σαν φυλακές. και βρίσκονται εκεί έγκλειστα μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες. Διεκδικούμε για τους μετανάστες χώρους φιλοξενίας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς Ήδη στο Κέντρο φύλαξης του Φυλακίου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ακόμα παραπέρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες.


Η Ν.Ε Έβρου του ΚΚΕ, ξεκινώντας από τη θέση ότι οι μετανάστες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που έχουν την ανάγκη μας, που κυνηγημένοι μας χτυπούν την πόρτα και ζητούν την βοήθειά μας,

>>> Καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας και όλους τους εργαζόμενους χωρίς κανένα δισταγμό να καταδικάσουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, στην οποία συμφωνούν η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και με το ΛΑ.Ο.Σ να υπερθεματίζει και να λειτουργεί σαν δύναμη κρούσης. Επικίνδυνη όμως είναι και η θέση του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εναποθέτει την λύση του προβλήματος στην ΕΕ και την καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες. Όμως η ΕΕ είναι από τους δημιουργούς του προβλήματος, πρωταγωνιστεί στις επεμβάσεις, συμβάλλει στην όξυνση του προβλήματος και έρχεται στη συνέχεια να το αξιοποιήσει, γιατί χρειάζονται τα φθηνά εργατικά χέρια των μεταναστών. Άλλωστε οι ίδιοι ομολογούν ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν 20 εκατομμύρια μετανάστες στις χώρες της ΕΕ στα επόμενα χρόνια …φυσικά τους θέλουν χωρίς δικαιώματα , κυριολεκτικά σκλάβους.







>>> Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους του νομού μας να εκφράσουν στους μετανάστες την ταξική τους αλληλεγγύη με κάθε πρόσφορο τρόπο και μαζί με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν:

1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών και οι φυλακίσεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν «χαρτιά». Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για την διατύπωση των αιτημάτων τους.
2. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παράβολων και των προστίμων. Διευκόλυνση οικογενειακής επανένωσης κόντρα στη σχετική Οδηγία.
3. Άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων, κόντρα στις σχετικές Οδηγίες.
4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος της Ε.Ε
5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.
7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση τους και μόνο εφ’ όσων το επιθυμούν.
8. Καταδικάζουμε την πολιτική που ωθεί τους μετανάστες στην απόγνωση . Που δίνει τροφή στο ρατσισμό και τη δράση ακροδεξιών ρατσιστικών συμμοριών. Οι μετανάστες δεν είναι περισσότερο «εγκληματίες» από όσο οι άλλοι, εκτός κι αν τους ωθήσουμε να γίνουν με τη δική μας εγκληματική πολιτική.
9. Όχι στα νέα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και ανάθεσης της φρούρησής τους στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX κλπ)
10. Να προχωρήσει άμεσα η χώρα στην αποναρκωθέτηση ναρκοπεδίων από νάρκες κατά προσωπικού, όπως προβλέπουν και οι διεθνείς συμφωνίες.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες. Αντίθετα απειλούνται και σαρώνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ .
Αυτήν τη πολιτική, που είναι ο εχθρός όλων των εργαζομένων, πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι, άσχετα από εθνικότητα , γλώσσα , θρησκεία


13/8/2009