Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Απεργία στις 11 Φλεβάρη προτείνει η ΔΑΣ
Επιστολή στη διοίκηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έστειλε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

Πρόταση για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας κατέθεσε προς τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), πρωτοστατώντας σταθερά για την κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, χωρίς καμιά αναμονή.

Σε επιστολή που η ΔΑΣ κατέθεσε χτες στη διοίκηση της ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι είναι ανάγκη «να δώσουν οι εργαζόμενοι απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική» και ζητά «την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 11 Φλεβάρη». Αντίστοιχη επιστολή έστειλαν τα στελέχη της ΔΑΣ και στο προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπου τονίζεται: «Παίρνοντας υπόψη την οξύτητα της κυβερνητικής επίθεσης που εξελίσσεται σε βάρος των οικονομικών, κοινωνικοασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και με βάση τη σχετική προηγούμενη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη απεργίας το επόμενο διάστημα, ζητούμε να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία στις 11/1/2010 έτσι ώστε έγκαιρα να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της».

Η σφοδρότητα και αποφασιστικότητα με την οποία το κεφάλαιο και οι υπερασπιστές του εντείνουν την επίθεση ενάντια σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκό εισόδημα, όπως αποτυπώνεται και σε μια σειρά αντεργατικά νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα (π.χ. για την επέκταση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, αλλά και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της ανεργίας) καθιστούν επιτακτική την ανάγκη οι εργαζόμενοι να χαράξουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Βήματα που μπορούν να πατήσουν στέρεα πάνω στην εμπειρία που εμπλούτισε σημαντικά η απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη, δίνοντας απάντηση στο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και αναδεικνύοντας τις σημαντικές αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράζουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων.