Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
Ν. ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το μεγάλο κεφάλαιο (στην περιοχή μας, Λαναράς, Σπέντζος, ΑΝΚΕΡ κλπ) αφού καρπώθηκαν τις επιδοτήσεις, τα λεφτά του ελληνικού λαού, κλείνουν τις επιχειρήσεις πετώντας στο δρόμο της ανεργίας τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που στηρίζουν, τα κέρδη και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Τα διάφορα προγράμματα για τους άνεργους έχουν σαν στόχο την ανακύκλωση της ανεργίας και όχι την καταπολέμησή της, αφού οι εργαζόμενοι μετά από τρία χρόνια θα βρίσκονται και πάλι άνεργοι. Έχουν σαν στόχο την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού, με το 80% του βασικού τους μισθού, και ταυτόχρονα, το χτίσιμο ενός δήθεν «φιλεργατικού προφίλ» των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Είναι προγράμματα ενταγμένα στις κεντρικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης η οποία αξιοποιείται από το κεφάλαιο για να περάσει νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Άλλωστε υπάρχει πείρα των εργαζομένων από αυτά τα προγράμματα που μετά από κάποιο διάστημα αφού δεν υπήρχαν τα ανάλογα κονδύλια πολλοί βρέθηκαν απλήρωτοι και άνεργοι.
Το τελευταίο διάστημα είδαμε και αυτό το τραγελαφικό, πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και στα κουφάρια της ΘΡΑΚΗΣ να παίζουν «πολιτικά παιχνίδια» διάφορες ομάδες και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, μακριά βέβαια από τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και της περιοχής.
Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα.
Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για 1.400 ευρω βασικό μισθό, για σύνταξη 1.120 ευρώ, για επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας και 80% του βασικού μισθού. Να παλέψουν μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης τόσο στο συνδικαλιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και της χώρας μας και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της παραγωγής, μεταποίησης διατροφικών προϊόντων, φτηνών και υγιεινών για το λαό, ένα δρόμο ανάπτυξης που τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική περιουσία.


Αλεξανδρούπολη 4.1.2010