Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ
Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου

Κι’ άλλη τραγωδία με πρόσφυγες

Με αφορμή την τραγωδία στο θρακικό πέλαγος, όπου έχασαν τη ζωή τους, παραμονή της πρωτοχρονιάς, 12 τουλάχιστον νέοι οικονομικοί μετανάστες ή πολιτικοί πρόσφυγες, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:

ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ για τα εκατοντάδες θύματα των μεταναστών, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, που καθημερινά πνίγονται στη θάλασσα, στα ποτάμια ή κομματιάζονται στα ναρκοπέδια, είναι η πολιτική των ιμπεριαλιστικών χωρών κυρίως των ΗΠΑ & της ΕΕ .

Με τις επεμβάσεις τους σε ξένες χώρες , με τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, την υπερεκμετάλλευση των λαών, τη στήριξη αυταρχικών καθεστώτων, τις πολεμικές συγκρούσεις, εξαναγκάζουν τους λαούς απελπισμένοι να εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους και μέσα από μύριες περιπέτειες και κινδύνους να αναζητούν για τις οικογένειές τους στον «ήλιο μοίρα».
Στη συνέχεια διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Ανοίγουν τους δρόμους στους μετανάστες όταν χρειάζονται φτηνά εργατικά χέρια και τους πνίγουν στις θάλασσες και τα ποτάμια όταν δεν τους χρειάζονται,, όπως τώρα με την κρίση.

Η Ν.Ε Έβρου του ΚΚΕ, ξεκινώντας από τη θέση ότι, οι οικονομικοί μετανάστες και οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που έχουν την ανάγκη μας, που κυνηγημένοι μας χτυπούν την πόρτα και ζητούν την βοήθειά μας,

 Καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας και όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα δισταγμό, να καταδικάσουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, στην οποία συμφωνούν η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και με το ΛΑ.Ο.Σ να υπερθεματίζει και να λειτουργεί σαν δύναμη κρούσης. Επικίνδυνη όμως είναι και η θέση του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εναποθέτει την λύση του προβλήματος στην ΕΕ και την καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες. Όμως η ΕΕ είναι από τους δημιουργούς του προβλήματος, πρωταγωνιστεί στις επεμβάσεις, συμβάλλει στην όξυνση του προβλήματος και έρχεται στη συνέχεια να το αξιοποιήσει.



 Εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία και τη λειτουργία στρατοπέδων φύλαξης μεταναστών στο νομό μας και σ’ ολόκληρη τη χώρα , γιατί αποδείχτηκε ότι τα κέντρα αυτά στην ουσία λειτουργούν σαν φυλακές και βρίσκονται εκεί έγκλειστα μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες. Διεκδικούμε για τους μετανάστες χώρους φιλοξενίας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς Ήδη στο Κέντρο φύλαξης του Φυλακίου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ακόμα παραπέρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
 Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους του νομού μας να εκφράσουν στους μετανάστες την ταξική τους αλληλεγγύη με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες. Αντίθετα απειλούνται και σαρώνονται καθημερινά από τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου . Αυτήν τη πολιτική, που είναι ο εχθρός όλων των εργαζομένων, πρέπει να βάλουν με τους αγώνες τους στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, άσχετα από εθνικότητα , γλώσσα , θρησκεία.

5/1/2010