Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Για την παρουσία του Δημάρχου στους αγιασμούς των σχολείων

Με συνοδεία την κάμερα της Δημοτικής Τηλεόρασης ο Δήμαρχος Ορεστιάδας «έπαιξε τα ρέστα του» στους φετινούς αγιασμούς των σχολείων. Για άλλη μια φορά δεν είδε τα προβλήματα. Μοίρασε σε όλους ανέξοδες ευχές , ωραιοποίησε την γκρίζα πραγματικότητα της εκπαίδευσης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πλούσιο έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος δεν είδε ο ότι το ειδικό σχολείο εξακολουθεί να στεγάζεται σε χώρο της ντροπής.
Δεν είδε ότι στην Ορεστιάδα ακόμα δεν λειτουργεί Βρεφονηπιακός Σταθμός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νέων ζευγαριών.
Δεν είδε ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις 30 νέων ζευγαριών, να εγγράψουν το παιδί τους στον Παιδικό της «Αναπτυξιακής», που είναι ο μόνος δωρεάν.
Δεν είδε ότι ο 1ος και ο 4ος παιδικός σταθμός θα φιλοξενήσουν για άλλη μια χρονιά τους μικρούς μαθητές σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες.
Δεν είδε ότι το 1ο και το 8ο Νηπιαγωγείο επίσης θα υποδεχτούν τα παιδιά σε ακατάλληλα κτίρια που βρίσκονται σε εισόδους πολυκατοικιών.
Δεν είδε ότι σε κανένα σχολικό κτίριο δεν έγινε αντισεισμικός και αντικεραυνικός έλεγχος . Δεν είδε ότι κεραίες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται δίπλα σε σχολεία.
Δεν είδε ότι τα οικονομικά των σχολείων είναι σε άσχημη κατάσταση.
Δεν είδε τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την αλλαγή του καθεστώτος στην μεταφορά των μαθητών.
Και ο κατάλογος των προβλημάτων είναι πολύ μακρύς αν κοντά σ’ αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προβλήματα που δημιούργησε και συσσώρευσε η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ
Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν είπε ούτε μια λέξη συμπαράστασης προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που στις 29 Οκτώβρη θα καθίσουν στο «σκαμνί» του κατηγορουμένου.
Είναι πρωτοφανές να δικάζονται δεκάδες ανήλικοι μαθητές της Ορεστιάδας και ο δήμαρχος, αλλά και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, να σφυρίζουν αδιάφοροι, για να μην πάρουν θέση.
Οι εκπαιδευτικοί όμως , οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. 14/9/2010