Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για την καταστροφή μνημείου από τα ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΑΜΕ
Δελτίο τύπου - Καταγγελία
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2010
Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταγγέλλει την τραμπούκικη προκλητική ενέργεια των ομάδων ΕΑΑΚ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ κτλ , να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προς τιμή της νεαρής φοιτήτριας της Παντείου και στέλεχος της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
Η 21 χρονη Σωτηρία δολοφονήθηκε στις 28 Ιουλίου 1980 έξω από το εργασιακό γκέτο της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ από οδηγό μπράβο της εργοδοσίας που έπεσε με πούλμαν πάνω σε νεαρούς φοιτητές της Πανσπουδαστικής και της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις του ΚΚΕ και καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία.
Οι χυδαίοι τραμπούκοι (κατά τα άλλα αντισυστημικοί αγωνιστές όπως αυτοπροβάλλονται) δεν άντεξαν αυτή την τιμή στην ηρωϊδα - αγωνίστρια που έδωσε την ίδια της την ζωή για τα ιδανικά της εργατικής τάξης.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές οι ομάδες σταθερά και συστηματικά με την πρακτική τους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, κατασυκοφαντούν και βρίζουν το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κάνοντας χυδαίο αντικομουνισμό. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα αστικά ΜΜΕ καθημερινά τους πλέκουν το εγκώμιο και προβάλλουν την «επαναστατική» δράση τους ως γιατρικό για το Καπιταλιστικό σύστημα.
Η Ε.Γ. του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική και τραμπούκικη ενέργεια αυτών των ομάδων και καλεί τους φοιτητές τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο αγωνιστή, να καταδικάσει την πρόκληση, τον τραμπουκισμό και να βγάλει συμπεράσματα από την στάση και την δράση αυτών των ομάδων και να τους απομονώσει.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ