Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή την ορκομωσία - δήλωση του Σταμάτη Γκατζίδη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δήμου Ορεστιάδας

Με αφορμή την ορκωμοσία των νέων Περιφερειακών και Τοπικών Διοικήσεων

Δήλωση
Του Σταμάτη Γκατζίδη Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ορεστιάδας εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ »

Οι νέες Περιφερειακές και Τοπικές Διοικήσεις αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους σε μια δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους. Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, Κυβέρνηση, ΕΕ, και το ΔΝΤ, έχουν κηρύξει κυριολεκτικά πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Με τη διαδικασία του μνημονίου επιχειρούν να συνθλίψουν το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών οικογενειών, να επιταχύνουν την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς , των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, να χειροτερέψουν δραματικά τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων.

Το κύριο καθήκον που μπαίνει σήμερα μπροστά σε όλους μας είναι η απόκρουση αυτής της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, που έχει σαν βασικό στόχο να πτωχεύσει τον ελληνικό λαό.

Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αρνούμαστε σήμερα και μάλιστα με όρκο, να δεσμευτούμε εφαρμογή και τήρηση νόμων όπως το μνημόνιο, που κυριολεκτικά κουρελιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας , σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, πτωχεύει τον ελληνικό λαό. Αρνούμαστε να δεσμευτούμε πιστή εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων, όπως ο πρόσφατος που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα καταργώντας τις γενικές συλλογικές συμβάσεις, όπως ο νόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
Αντίθετα καλούμε τους εργαζόμενους σε απειθαρχία, ανυπακοή, αντίσταση και αγώνα για την κατάργηση αυτών των νόμων, για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής τους πολιτικής.

Δεσμευόμαστε ότι καθημερινά θα βρισκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων , ότι θα πρωτοστατήσουμε για να είναι οι νέες Περιφερειακές και Τοπικές Διοικήσεις κακός αγωγός μεταφοράς αντιλαϊκών πολιτικών από την κεντρική εξουσία προς τους εργαζόμενους.

22/12/2010