Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ - Οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα

ΠΑΜΕ
Εκπαιδευτικών - Γραμματεία Έβρου

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Από την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010, άρχισαν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, που εργάζονταν εδώ και τέσσερεις μήνες απλήρωτοι. Η κυβέρνηση κι οι υπηρεσίες της εγκατέλειψαν τις «φοβέρες» και τα «προσχήματα» κι υποχώρησαν κάτω απ’ την πίεση του κινήματος.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους αυτούς τους συναδέλφους του ΕΣΠΑ που έδωσαν αυτόν τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ ήταν απ’ την πρώτη στιγμή δίπλα τους. Μάλιστα ήταν η δύναμη αυτή που ανέδειξε το θέμα τους απ’ την αρχή της χρονιάς κιόλας όταν ακόμα δεν είχε πάρει κανένας «μυρωδιά» τι ερχόταν μέσω της σύμβασης της ντροπής (ΕΣΠΑ).
Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, κάθε συνάδελφο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
 Να αναλογιστούν ποιος ήταν δίπλα τους απ’ την πρώτη στιγμή, ποιος ήταν απέναντί τους και ποιος τους έδινε ανεύθυνες πληροφορίες κι επιχειρούσε να τους εκμεταλλευτεί με παραταξιακές αλλά δήθεν «αυτόνομες» παραμαζώξεις και συντονισμούς.
 Οι αγώνες δε γίνονται με...«γιούργια», αλλά χρειάζονται σωστό προσανατολισμό, οργάνωση, μαζικότητα, μεθόδευση, ωριμότητα, εμπειρία και επιμονή. Αυτοί είναι κι οι λόγοι που οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ και στηρίζονται σ’ αυτό και γι’ αυτό το κεφάλαιο και τα παπαγαλάκια του το έχουν στο στόχαστρο!
 Να συστρατευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και διαλύει τα εργατικά δικαιώματα.
 Παράλληλα να αντιπαλέψουμε το "νέο" σχολείο της αγοράς, της αμορφωσιάς και του εργασιακού μεσαίωνα. Η πρόταση του ΠΑΜΕ για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο, που θα μορφώνει και θα διαπαιδαγωγεί όλα τα παιδιά ως τα 18 τους χρόνια, μπορεί να εξασφαλίσει και δουλειά με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς της νέας γενιάς.
Συνάδελφοι
Η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σαν αποτέλεσμα του αγώνα μας ενάντια στην αρχική διάθεση του Υπουργείου δεν είναι το «τέλος» αυτού του αγώνα. Η αιτία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων συνεχίζει να υπάρχει. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις συνεχίζεται μέχρι την ικανοποίηση της λαϊκής ανάγκης για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Για:
 Να αποσυρθεί τώρα η σύμβαση της ντροπής (ΕΣΠΑ ). Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές, ως την κατάργηση του θεσμού. Τακτική καταβολή μισθού, δύο φορές το μήνα, από δω και πέρα.
 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί απ’ το υπουργείο παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ, του νόμου 3948/2010. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Έξω όλα τα προγράμματα και το ΕΣΠΑ απ’ τα σχολεία.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ