Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο που οργάνωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και ΛΑΟΣ με την επωνυμιά ΕπιτροπήΠρωτοβουλίας

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου του ΚΚΕ

Με αφορμή το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η λεγόμενη «Επιτροπή πρωτοβουλίας» στην Ορεστιάδα :

1. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν στελέχη της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ , η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Βορείου Έβρου τους γύρισε την πλάτη και δεν συμμετείχε στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν. Ιδιαίτερα οι προσπάθειες τους να εμπλέξουν τη νεολαία απέτυχε. Ελάχιστοι νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

2. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κατανοούν ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που υπέγραψαν και εφαρμόζουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ (Δουβλίνο ΙΙ ), φέρνουν την πρώτη ευθύνη για την όξυνση των προβλημάτων και κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τα τοπικά τους στελέχη που κρυμμένα πίσω από το «Επιτροπή πρωτοβουλίας» προσπαθούν με εθνικιστικές και ρατσιστικές κορώνες και με όρκους αγάπης για τον τόπο !!! να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν και να εκμεταλλευτούν τη δικαιολογημένη πολλές φορές ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μας, που βλέπουν τον τόπο μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου καλεί τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν», να τους γυρίσουν την πλάτη.
Η διέξοδος βρίσκεται στα μέτρα που πρότεινε προς την κυβέρνηση το ΚΚΕ και που θεωρούμε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα τόσο των Ελλήνων όσο και των μεταναστών εργαζομένων και προσφύγων, ικανοποιούν δίκαια αιτήματα, είναι ρεαλιστικά και ώριμα να ληφθούν. Συμβάλλουν σε μια, έστω προσωρινή, διέξοδο στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας.




 Καλούμε την κυβέρνηση και Ε.Ε. να μην προχωρήσουν στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, καθώς και τη δημιουργία στρατοπέδων φυλάκισης μεταναστών, είτε σε πλωτά είτε σε χερσαία εδάφη.

 Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.

 Άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (πχ αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία).

 Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης,
 Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν.

4/3/2011