Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Φαντάροι από τον Έβρο - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ

Επιστολή φαντάρων που υπηρετούν σε 18 μονάδες του Έβρου
ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη


Καμία συμμετοχή στο έγκλημα


Εμείς, οι φαντάροι που υπηρετούμε αυτήν την περίοδο τη θητεία μας, παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες με μεγάλη ανησυχία και οργή τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του λαού της Λιβύης.
Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική σφαγή στην οποία πρωτοστατούν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας και από κοντά με ενεργό συμμετοχή η ελληνική κυβέρνηση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της Λιβύης.
Είναι προκλητικές ψευτιές όσα λένε για "ανθρωπισμό". Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα πετρέλαια και οι ενεργειακοί δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή. Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών των μονοπωλίων και των αντιθέσεών τους. Είναι εξέλιξη επικίνδυνη για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στηρίζει και έχει ουσιαστική συμμετοχή στον πόλεμο για τους ίδιους λόγους που έχει εξαπολύσει και τον άγριο πόλεμο στα λαϊκά δικαιώματα όπως τον ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπηρετεί τα συμφέροντα των πλουτοκρατών και τις διεθνείς συμμαχίες της. Η συμμετοχή στους πολέμους, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι η άλλη πλευρά της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει στη χώρα μας.
Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε νέοι εργαζόμενοι, παιδιά λαϊκών οικογενειών και την ίδια στιγμή που εμείς και οι οικογένειές μας ματώνουμε οικονομικά για να υπηρετήσουμε τη θητεία μας, με το μισθό - κοροϊδία των 8,6 ευρώ, τη στιγμή που με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση στα στρατόπεδα "κόβουν" από παντού (από στοιχειώδη πράγματα, όπως είδη καθαριότητας κλπ. μέχρι και τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης που δικαιούμαστε) ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για τα ελληνικά στρατεύματα σε Αφγανιστάν, Κόσσοβο, τώρα και στη Λιβύη.
Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την αποστολή του στρατού, που είναι να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας πιστά τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης της χώρας μας, προωθεί τη μετατροπή του στρατού σε μισθοφορικό και παράλληλα υποβαθμίζει τη στρατιωτική εκπαίδευση των φαντάρων εκπαιδεύοντας μόνο τους επαγγελματίες οπλίτες.
Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό, με τη νεολαία και απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το έγκλημα.
• Κανένας Έλληνας φαντάρος δεν έχει δουλειά να βρίσκεται έξω από τα σύνορα της χώρας μας
• Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη
• Να κλείσουν αμέσως οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Ακτιο
• Οι λαοί είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους».
Φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους στις μονάδες του Εβρου:
12 ΕΜΑ Δορίσκος, ΤΔ/41 ΣΠ Σαμοθράκη, 30 ΤΥΠ Λαγός, 187 Π.ΠΑΡ Αλεξανδρούπολη, 156 Α/Κ ΜΜΠ Αλεξανδρούπολη, 50 ΛΜΧ Κουφοβουνο - Διδυμότειχο, 516 ΜΚ ΤΠ Λαγός, 502 ΜΚ ΤΠ Καβύλη, 110 Α/Κ ΜΜΠ Καβησός, 107 Α/Κ ΜΜΠ-ΠΕΠ Κουφόβουνο - Διδυμότειχο, 641 ΜΚ ΤΠ Προβατώνας, 503 ΤΠ Νέα Βύσσα, 616 ΜΚ ΤΠ Νεοχώρι, 163 Α/ΚΜΜΠ Λαγός, ΔΕΑΝ Λαγός, 30 ΛΜΧ λαγός, 16 ΕΜΑ, 212 ΕΜΑ Λαγός