Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΚΚΕ - Καταγγελία για την κατάσταση του Κάθετου άξονα

ΚΚΕ

Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

Σε απαράδεκτη κατάσταση, γεμάτος φονικές παγίδες ο κάθετος άξονας

Φτάνει πια η κοροϊδία
Ένας δρόμος 100 περίπου χιλιομέτρων κατασκευάζεται 15 χρόνια

Με αφορμή το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν μαζικοί φορείς του Διδυμοτείχου την Παρασκευή 11 Μάρτη 2011, η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
Θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του νομού μας , που βλέπουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού σε απαράδεκτη κατάσταση , γεμάτο με θανατηφόρες παγίδες , που βλέπουν εδώ και 15 χρόνια να κατασκευάζεται με ρυθμούς χελώνας ο κάθετος άξονας Ορεστιάδας – Αρδανίου. Δεκαπέντε χρόνια, για ένα δρόμο που δεν ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, είναι πολλά. Και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε και το 2011.
Την πρώτη ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, την ταλαιπωρία των οδηγών , τα εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα και τις ζωές που θρηνήσαμε, έχουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, και του ΠΑΣΟΚ, που με την υποχρηματοδότηση του έργου, επιβάλουν τους αργούς ρυθμούς στην κατασκευή του.
Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ( Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ ), που εδώ και 15 χρόνια σιωπούν και αδιαμαρτύρητα αποδέχονται τις τραγικές επιλογές των κυβερνήσεων και της «Εγνατίας ΑΕ» και στο επίπεδο του σχεδιασμού και στο επίπεδο της κατασκευής.
Σήμερα απαιτείται να ολοκληρωθεί άμεσα ο κάθετος άξονας , για να ξεκινήσουν αμέσως μια σειρά από παρεμβάσεις που θα τον βελτιώσουν, γιατί δυστυχώς ο δρόμος αυτός δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, περνά ακόμα μέσα από κατοικημένες περιοχές ( Κορνοφωλιά, Προβατώνα, Λύρα ) , δεν έχει διαχωριστικό προστατευτικό κυκλίδωμα , σε πολλά σημεία δεν έχει παράπλευρους δρόμους για τα αγροτικά μηχανήματα, δεν κατασκευάστηκαν ανισόπεδοι κόμβοι στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί , υπάρχουν αδικαιολόγητα πολλές στροφές και το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας.
Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ,
καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας, να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ καθώς και της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε», που ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν για το νομό μας σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ασφαλή , με υψηλές προδιαγραφές
και ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.
Ορεστιάδα 10/3/2011