Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δικαίωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ - Άκυρη η απ΄ευθείας μίσθωση του λατομείου Ζεόλιθου στα Πετρωτά

Σχόλιο
της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ορεστιάδας

Με αφορμή την ακύρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της απόφασης για την απ’ ευθείας μίσθωση του λατομείου Ζεόλιθου στα Πετρωτά - Τριγώνου.


Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να ακυρώσει για μια σειρά λόγους την 906 / 22-3-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης , που παραχώρησε με απ’ ευθείας μίσθωση το λατομείο βιομηχανικού ορυκτού (Ζεόλιθου) δικαιώνει τις ενστάσεις που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και για το σύννομο της διαδικασίας και για το περιεχόμενό της σύμβασης.
Αντίθετα εκθέτει όλους εκείνους, βουλευτές, Δημάρχους , Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που έσπευσαν να χειροκροτήσουν την επαίσχυντη παράδοση « τζάμπα» του πολύτιμου πετρώματος στην εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να υπερασπιστούν τον ορυκτό πλούτο της θρακικής γης, που είναι δική τους περιουσία , από τους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους που « λιγουρεύονται » το πολύτιμο ορυκτό και σύντομα θα ξαναεπιχειρήσουν να το βάλουν στο χέρι τους .

19/6/2011



 Σας επισυνάπτουμε το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουμε, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας, την με αρ.πρωτ. 906/22.3.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΜακεδονίας – Θράκης, με την οποία έγινε αποδεκτή η με αρ. πρωτ. 192/26.1.2011 αίτηση θεραπείας της εταιρείας Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ& ΣΙΑ Ο.Ε. και δόθηκε εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απευθείας μίσθωση του εν λόγω δημόσιου λατομικού χώρου από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. βάσει του άρθρου 11 παρ. 1 του Π.Δ. 285/1979, καθώς και κάθε άλλη πράξη που εκδόθηκε σε εκτέλεση αυτής.

Ο Υφυπουργός
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ιωάννης Μανιάτης
ΑΔΑ: 4Α3Κ0-ΧΡ