Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ


« Η ΕΝΟΤΗΤΑ »



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η κοροϊδία των κατοίκων του Ορμενίου … συνεχίζεται.



Η ΟΑΣΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Ορμενίου, στην πλειοψηφία τους αγρότες, που αν και πέρασαν 4 μήνες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν τον Φεβρουάριο του 2012. Οι υποσχέσεις των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, του Περιφερειάρχη και άλλων, αποδείχτηκαν πέρα για πέρα ψεύτικες.



Σε περιπτώσεις θεομηνιών οι όποιες αποζημιώσεις έχουν αξία όταν χορηγούνται ΑΜΕΣΑ για την αντιμετώπιση των πρώτων δυσκολιών και την ανακούφιση των πληγέντων.



Η ΟΑΣΕ καταγγέλλει σαν απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πλημμυροπαθείς και καλεί τους κατοίκους του Ορμενίου δυναμικά να απαντήσουν στην κοροϊδία και να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Και η περίπτωση του Ορμενίου δείχνει περίτρανα πόσο ανεπαρκής είναι ο ΕΛΓΑ για την προστασία της περιουσίας των αγροτών από διάφορες θεομηνίες . Ο αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων για ένα σύγχρονο, Δημόσιο ΕΛΓΑ , που θα προσφέρει πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους , πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει .



Τις επόμενες μέρες οι ΟΑΣΕ θα πάρει πρωτοβουλίες, θα συναντηθεί με τους φορείς και τους κατοίκους του Ορμενίου, με στόχο την οργάνωση αγώνων για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Ορεστιάδα 10/5/2012

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Μαργαριτίδης Γιάννης