Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς του Ορμενίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 18.Μαίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΑΡΗ

(Δια του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ)

EΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ:

ΤΡΕΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΠΟΤΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ
Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Ορμενίου, στην πλειοψηφία τους αγρότες, που αν και πέρασαν 4 μήνες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν τον Φεβρουάριο του 2012. Οι υποσχέσεις των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, του Περιφερειάρχη και άλλων, αποδείχτηκαν πέρα για πέρα ψεύτικες.

Σε περιπτώσεις θεομηνιών οι όποιες αποζημιώσεις έχουν αξία όταν χορηγούνται ΑΜΕΣΑ για την αντιμετώπιση των πρώτων δυσκολιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Καταγγέλλουμε σαν απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πλημμυροπαθείς κατοίκους του Ορμενίου.

Και η περίπτωση του Ορμενίου δείχνει περίτρανα πόσο ανεπαρκής είναι ο ΕΛΓΑ για την προστασία της περιουσίας των αγροτών από διάφορες θεομηνίες . Ο αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων για ένα σύγχρονο, Δημόσιο ΕΛΓΑ , που θα προσφέρει πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους , πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει .

Ποια μέτρα θα πάρει άμεσα ο Περιφερειάρχης ώστε χωρίς άλλη καθυστέρηση να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στους κατοίκους του Ορμενίου.


ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ