Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΚΝΕ - Καμιά περικοπή στις δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτών


 

ΚΝΕ: Καμία περικοπή στις δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτών!



Στην περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευμένων προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ
«Η περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων του στρατιωτικού προσωπικού αποδεικνύει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Κάνει τις ήδη ακριβές μετακινήσεις των φαντάρων ακριβότερες αφού περικόπτει τη μια από τις μόλις δυο καταστάσεις δωρεάν επιβίβασης που δικαιούνταν σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους και ενώ πληρώνουν για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις τους.

Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή των φαντάρων, προσθέτοντας άλλο ένα βάρος στην ήδη οικονομικά δυσβάσταχτη θητεία για τις λαϊκές οικογένειες που πληρώνουν για όλα τα έξοδα του φαντάρου, από τις φωτογραφίες της ταυτότητας μέχρι και τις μπλούζες της στολής.

Οι φαντάροι να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση. Να μην αποδεχτούν καμία περικοπή στα δικαιώματά τους, καμία οικονομική επιβάρυνση στη θητεία τους. Να διεκδικήσουν να είναι δωρεάν όλες οι μετακινήσεις τους. Να διεκδικήσουν διεύρυνση παροχών από το κράτος, επίδομα που να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες.

Δυναμώνει η ανάγκη διεκδίκησης και πάλης των φαντάρων σε συντονισμό με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός αλλά η πλουτοκρατία. Η θέση των ένστολων είναι μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους».