Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πλήγμα για την περιοχή του Τριγώνου - Κλείνει και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Δίκαια



Αχτιδική Επιτροπή Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας



ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ



Σχόλιο της Αχτιδικής Επιτροπής

Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας του ΚΚΕ
Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Δίκαια είναι άλλο ένα πλήγμα για τους κατοίκους την περιοχή του Τριγώνου, άλλο ένα βήμα στην κατρακύλα της υποβάθμισης, της εγκατάλειψης, της απαξίωσης της περιοχής μας.
Η απόφαση αυτή ιδιαίτερα δυσκολεύει τους συνταξιούχους του Τριγώνου, που θα αναγκάζονται τώρα για τις συναλλαγές τους (συντάξεις κλπ) να διανύουν 50 και 60 χιλιόμετρα κατεβαίνοντας στην Ορεστιάδα.
Η αποχώρηση από το Τρίγωνο άλλης μιας υπηρεσίας είναι το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, μιας πολιτικής που κατέστρεψε τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και οδήγησε την περιοχή μας σε πληθυσμιακή και οικονομική κατάρρευση.
Καλούμε τους κατοίκους του τριγώνου να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
 Να συνειδητοποιήσουν ότι η περιοχή μας και οι ίδιοι δεν έχουν κανένα μέλλον μέσα στα γρανάζια της ΕΕ .

 Να γυρίσουν της πλάτη τους στα τοπικά στελέχη των κομμάτων που στήριζαν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική και τώρα σαν καλές μοιρολογίστρες θα σπεύσουν να εκφράσουν τη κάλπικη συμπάθειά τους στους κατοίκους του Τριγώνου, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα.
 Να στρατευθούν στον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από

την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει τη ντόπια παραγωγή.

21/11/2012