Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ - ΟΧΙ στη συγχώνευση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με αυτό της Αλεξανδρούπολης



Αχτίδικη Επιτροπή Β. Έβρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



Εργαζόμενοι του Έβρου, τα ψέματα τελείωσαν. Ο νόμος που 4052 που ψήφισαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2012 μπαίνει σε εφαρμογή. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας μέχρι το τέλος του Μάρτη πρέπει να ολοκληρωθεί η συγχώνευση – κατάργηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με εκείνο της Αλεξανδρούπολης. Με την απόφαση αυτή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Βορείου Έβρου αλλά και ολόκληρου του Νομού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα αρνητική κατάσταση στο χώρο της υγείας με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Ματαιοπονούν οι δυο διοικητές των νοσοκομείων που προσπαθούν καθημερινά στα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι όλο αυτό είναι για το καλό μας. Η αισιοδοξία τους για την διατήρηση δομών υγείας όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη σφαίρα της ουτοπίας και δεν προκύπτει από κανένα νομοθέτημα μέχρι σήμερα, ούτε φυσικά και από το μεσοπρόθεσμο ή τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Αντίθετα η απόφαση αυτή ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Βορείου Έβρου.


Άλλωστε το στόχο αυτής της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης είναι καθαρός. Μέσα από την κατάργηση δημοσίων φορέων , την συγχώνευση Σχολείων, Πανεπιστημίων, Δήμων , η απαγόρευση νέων προσλήψεων στο δημόσιο, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και για το χώρο της υγείας αυτό σημαίνει να περιοριστούν οι δαπάνες που προορίζονται για την υγεία του λαού μας , να περιοριστούν οι δημόσιες υπηρεσίες και στο χώρο της υγείας να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
Οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανεχτούν αυτήν την εξέλιξη. Η υγεία είναι αγαθό, δικαίωμα του λαού και δεν πρέπει να χαρίζεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία του Βορείου Έβρου άμεσα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική των μνημονίων της ΕΕ – ΔΝΤ και της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝ

 Όχι στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία- Πρόνοια με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρηματική δράση.

 Να μην συνενωθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γιατί αυτό θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στους εργαζόμενους του Βορείου Έβρου

 Άμεση στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και το λοιπό νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό (μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας

 Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τα έκτακτα περιστατικά όπου χρειαστεί.

 Να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού

 Να χρηματοδοτηθούν άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα Νοσοκομεία πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Να αποπληρωθούν τώρα τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η εξέταση και η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασθενείς.

 Λειτουργία δημόσιου Γηροκομείου στο Β. Έβρο που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων.

 Να καταργηθούν οι πληρωμές και τα χαράτσια στα δημόσια Νοσοκομεία.

 Να μην μείνει κανένας άνεργος, ανασφάλιστος, ΑΜΕΑ χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα


ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

14/2/2013