Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Για τις αλλαγές στις μεταθετικές περιοχές των εκπαιδευτικών



ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τις αλλαγές στις μεταθετικές περιοχές των εκπαιδευτικών


01/02/13

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με την υπουργική απόφαση υπ' αρ.152263/Δ2/ 4-12-12 του υφυπουργού Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου γίνεται επανακαθορισμός των περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών, εν' αγνοία των συνδικαλιστικών τους οργάνων και των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ). Το βασικό χαρακτηριστικό του επανακαθορισμού είναι η ενοποίηση 2 ή 3 μεταθετικών περιοχών σε μια περιοχή που συνήθως φτάνει στα όρια του Νομού. Αυτό θα έχει εργασιακές επιπτώσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κυρίως σ' αυτούς που είναι στη Διάθεση ΠΥΣΔΕ.

Στον Πειραιά οι 3 μεταθετικές περιοχές γίνονται 2, με το Δήμο Σαλαμίνας να εντάσσεται στην Α΄ μεταθετική περιοχή (ήταν στη Β΄) και τα Κύθηρα να εντάσσονται στη Β΄ (αποτελούσαν τη Γ΄ Πειραιά). Οι μεν εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση της Α΄ περιοχής μπορεί τώρα να τοποθετηθούν στη Σαλαμίνα και αυτοί της Β΄ στερούνται τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε σχολεία της Σαλαμίνας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βρεθούν στα Κύθηρα, που μέχρι τώρα αποτελούσαν τη Γ΄ Πειραιά.

Στη συνέχεια εκδόθηκαν νέοι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας, αρ. 10967/Δ2/ 25-1-13 και οι 12576/Δ2/29-1-13, που ανατρέποντας την προηγούμενη εγκύκλιο, αριθμ. 4728/Δ2/14-1-13, δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που είναι προσωρινά τοποθετημένοι στους Δήμους Σαλαμίνας και Αμπελακίων να κάνουν δήλωση τοποθέτησης στην Α΄περιοχή Πειραιά. Η ρύθμιση αυτή είναι απαράδεχτη και σε βάρος δεκάδων εκπαιδευτικών που είναι στη Διάθεση ΠΥΣΔΕ, κυρίως αυτών που είναι προσωρινά τοποθετημένοι στους άλλους δήμους της Β΄ περιοχής (Τροιζηνίας, Πόρου, Σπέτσες, Ύδρας, Αίγινας) κι εργάζονται σε δυσμενέστερες συνθήκες εργασίας, προσδοκώντας να συγκεντρώσουν μόρια για μια καλύτερη εργασιακή πορεία-τοποθέτηση.

Η φωτογραφική-ρουσφετολογική αυτή απόφαση καταστρατηγεί τη σειρά κατάταξης και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών με βάση τα μόριά τους, όπως καταγγέλλει και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Αν θ' αποσύρει τη σκανδαλώδη εγκύκλιο υπ' αρ. 10967/Δ2/ 25-1-13, καθώς και την εγκύκλιο υπ' αρ.152263/Δ2/ 4-12-12 με την οποία γίνεται επανακαθορισμός των μεταθετικών περιοχών.



Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Θανάσης Παφίλης