Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013


 
  
 
 
 
 
Τομεακή Οργάνωση Έβρου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προκλητική η αδιαφορία των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού μας.

Παραμένει χωρίς στελέχωση η Ε.Δ.Υ.Ε Έβρου

 Mε την εφαρμογή του Ν. 3852 /2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης  και  Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»  η υπηρεσία  που είχε στην ευθύνη της τη συντήρηση και επισκευή των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου,  μεταφέρθηκε  στην αιρετή Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και παράλληλα με προεδρικό διάταγμα 54/ 11-06-2011 συστήθηκε Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Έβρου και των παραποτάμων του ( Ε.Υ.Δ.Ε Έβρου) , με αρμοδιότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν στο ειδικό και σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Ποταμού Έβρου, Ερυθροποτάμου  , Άρδα , παραποτάμων και της περιφερειακής τάφρου Ορεστιάδας, ενώ η συντήρηση των έργων αυτών παραμένει στην αρμοδιότητα της  Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Δυστυχώς για τους αγρότες  και το νομό μας , έναν νομό πολύπαθο από τις πλημμύρες η  Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων  Αντιπλημμυρικής Προστασίας  της κοιλάδας του ποταμού Έβρου  δεν έχει ακόμα στελεχωθεί και δεν λειτουργεί. Την  « εγκληματική » αυτή  πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ  πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια και θα ξαναπληρώσουν  ακριβά   οι αγρότες μας.  

Η συχνότητα των κρίσεων και η ένταση των  πλημμυρικών  φαινομένων  των προηγούμενων χρόνων,  οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν έδειξε περίτρανα  ότι είναι άκρως επιβεβλημένο  και επείγον ένα νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης με στόχο πάντα την προστασία υλικοτεχνικών υποδομών,  ανθρώπων, ζώων αλλά ακόμα και την εξοικονόμηση πόρων αφού οι αποζημιώσεις ενδεχομένων καταστροφών είναι πολλαπλάσιες του κόστους υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος.  

Μπροστά στην «εγκληματική»  αντιαγροτική πολιτική  των κυβερνήσεων  του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και  την ένοχη ανοχή  της Περιφέρειας ΑΜ.Θ και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,     η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ  καλεί τους αγρότες, πριν είναι αργά,  να απαιτήσουν    να στελεχωθεί ΤΩΡΑ , να λειτουργήσει η Ε.Δ.Υ.Ε Έβρου και να  γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη  βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας.  

  Ο χειμώνας έρχεται, μαζί του θα φέρει και νέες πλημμύρες .  Τα    υποκριτικά δάκρυα και οι συμπάθειες από τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ  την ώρα των κρίσεων   είναι  πρόκληση στη νοημοσύνη όλων μας .

Υ.Γ:    Η Τομεακή Οργάνωση  Έβρου του ΚΚΕ  επειδή θεωρεί μείζον το ζήτημα,  θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013  και ώρα 11 π.μ  στα γραφεία της  στην Ορ/δα.

23/8/2013