Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προβλήματα στο ΤΟΕΒ του ωοειδούς




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ »

Ανακοίνωση

του Διοικητικού Συμβουλίου

της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ»

για τα οξυμένα προβλήματα του ΤΟΕΒ Ωοειδούς


To ΤΟΕΒ ωοειδούς περιοχής  Βύσσας – Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου    που έχει στην ευθύνη του την άρδευση 75.000 στρεμμάτων και τη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου  με τις 350 γερασμένες  γεωτρήσεις , τα 400 χιλιόμετρα πεπαλαιωμένου επιφανειακού δικτύου και τα  800 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας,  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που συνεχώς οξύνονται και απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.

Το κόστος από τη  σπατάλη σε νερό και ενέργεια είναι πια δυσβάσταχτο για τον Oργανισμό και  τους αγρότες και είναι επιτακτική η ανάγκη ο άμεσος εκσυγχρονισμός του δικτύου  με την  υπογειοποίησή του.  Το σημερινό πρόγραμμα κυριολεκτικά καρκινοβατεί και μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί μόνο 80 γεωτρήσεις.

Την ώρα που όλοι καλούν τους αγρότες να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα, αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα τόσο κοστοβόρο αρδευτικό δίκτυο.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η Ενότητα  καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  να παρέμβει άμεσα και να χρηματοδοτήσει  την υπογειοποίηση  και τον εκσυγχρονισμό   του αρδευτικού δικτύου στο  ΤΟΕΒ   του ωοειδούς. 

Ορεστιάδα 26/11/2013

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΕ

Ο  Πρόεδρος   

Μαργαριτίδης Γιάννης